Site pictogram Meijel24

Schutterij Nederweert trekt zich terug als OLS-organisator

Met pijn in het hart trekt Schutterij St. Antonius Nederweert zich terug als de organisator van het Oud-Limburgs Schuttersfeest (OLS) 2024. Na het vertrek van de voorzitter en twee bestuursleden van het Stichtingsbestuur OLS Nederweert lag de vraag op tafel ‘hoe nu verder?’

OLS Nederweert

Overleg en hulp is geboden om te werken aan een plan en oplossingen. Daarvoor is enkele weken de tijd genomen. Met als doel om daarna een doorstart te kunnen maken. Maar organisatorische problemen maakten de kluif te groot. Tot groot verdriet van de schutterij en alle betrokkenen heeft Sint Antonius Nederweert dit weekend besloten ermee te stoppen.

Dank voor de inzet
Er was nog veel werk te verrichten om het OLS voor elkaar te krijgen. Tegelijkertijd timmerde OLS Nederweert goed aan de weg. Zo was de terreinindeling in een vergevorderd stadium en de vergunningsaanvraag was klaar. Dit dankzij de inzet van velen. Schutterij St. Antonius wil dan ook iedereen van harte bedanken die hieraan heeft bijgedragen.

D’n Um teruggegeven
Schutterij St. Antonius geeft d’n Um terug. Het is de eerste keer in de lange historie van het OLS dat dit zich voordoet. Er zijn geen reglementen of draaiboeken waar in staat wat er nu moet gebeuren. De OLS-federatie stelt dan ook per direct een team samen dat de situatie in kaart brengt. Dit team gaat de scenario’s uitwerken voor OLS 2024.

De OLS-federatie legt de plannen voor aan een extra ingelaste Algemene Ledenvergadering. Die gaat plaatsvinden op woensdag 20 december. De OLS-federatie kijkt dan terug én vooral vooruit samen met de leden naar het OLS op zondag 7 juli 2024.

Kinjer-OLS 2024
Het Kinjer-OLS op 27 juni gaat hoe dan ook door. Kinderen verheugen zich op het Kinjer-OLS en vele scholen hebben al ingeschreven. Uiterlijk eind januari, begin februari zal bekend zijn waar het plaatsvindt. Een ding is zeker: er komt weer een fantastisch Kinjer-OLS!

OLS 2024
Het OLS is het grootste cultuurevenement van Nederlands en Belgisch Limburg. Het staat voor verbinding en verbroedering. Niet alleen in het schutterswezen, maar in heel Nederlands en Belgisch Limburg. De OLS-federatie gaat alles in het werk stellen om dit mooie feest in 2024 voor Nederlands en Belgisch Limburg mogelijk te maken, want de organisatiekracht en de veerkracht van schutterijen en de schutterswereld hebben zich de afgelopen tientallen jaren al zo vaak bewezen !!

Mobiele versie afsluiten