Site pictogram Meijel24

40-jarig jubileum voor de Algemene Hulpdienst Meijel!

Op 1 december 1983 nam een klein aantal vrijwilligers het initiatief om een aantal ouderen en hulpbehoevende bewoners van Meijel enkele uurtjes te bezoeken voor wat gezelligheid en een praatje. Nu, 40 jaar later, bestaat de Algemene Hulpdienst Meijel nog steeds. En dat is uniek!

Algemene Hulpdienst Meijel

Tot op heden is de Algemene Hulpdienst Meijel (AHD) actief, zo verzorgen de vrijwilligers boodschappen, wandelen of kaarten ze met de mensen aan wie ze hun hulp aanbieden. Op 1 december werd het 40-jarig jubileum dan ook gevierd bij Zorgcentrum St. Jozef. Het is uniek dat de AHD een 40-jarig jubileum viert, in de provincie Limburg zijn van de 40 AHD’s uit de geschiedenis er nog maar 3 over.

Je kunt de AHD natuurlijk ook kennen van het huiskamerproject binnen het zorgcentrum St. Jozef. Daar wordt de middag gevuld met kaarten en kienen. Ook ondersteunen ze vele andere activiteiten binnen het zorgcentrum, zoals muziek en wandelingen maken met de bewoners.

St. Jozef was dan ook de plek waar het jubileum werd gevierd, door de bewoners en cliënten een feestelijke middag te bezorgen met muziek en entertainment. Tijdens het officiële gedeelte werd er een nieuw logo onthuld en ook mevrouw Nijssen, de eerste vrijwilligster van AHD, was aanwezig, samen met mensen uit het netwerk van zorginstanties en overheid. Zij zorgen er mede voor dat de hulpvragen door de AHD kunnen worden opgepakt en de mensen vreugde en ondersteuning kunnen bieden.

Mobiele versie afsluiten