Site pictogram Meijel24

Teun Heldens voorgedragen als waarnemend wethouder in Nederweert

Door de afwezigheid van wethouder Jorik Franssen (VVD) wordt de heer Teun Heldens voorgedragen om zijn positie voor een periode van zestien weken waar te nemen. De heer Franssen legde eind juni zijn taken vanwege zijn gezondheid neer.

Teun Heldens

Heldens (30 jaar) is woonachtig in Meijel en fractievoorzitter c.q. raadslid namens de VVD in de gemeente Peel en Maas. Daarnaast was hij tot voor kort lid van Provinciale Staten in Limburg. Teun Heldens: ’Hoewel de aanleiding minder is, voel ik me vereerd dat ik gevraagd ben voor deze functie. Ik was overdonderd door de vraag en heb er goed over na moeten denken. Toch zeg je tegen dit soort telefoontjes om hulp geen ‘nee’. Met veel enthousiasme zal ik deze functie gaan vervullen om straks het stokje weer over te kunnen dragen aan de heer Franssen.’’

In september dit jaar is het exact 12,5 jaar geleden dat Teun actief werd voor de VVD in Peel en Maas als burger commissielid en 9,5 jaar geleden werd hij gemeenteraadslid. Aan de actieve politiek in Peel en Maas komt een eind wanneer de raad van gemeente Nederweert op 19 september positief besluit over zijn voordracht.

De heer Hans van Lierop, fractievoorzitter Nederweerter VVD, geeft aan dat zijn fractie constructieve gesprekken heeft gevoerd met de heer Heldens. “Wij zijn verheugd dat de heer Heldens bereid is om ons in deze periode uit te helpen.”

Zodra Heldens wordt geïnstalleerd als waarnemend wethouder, zal hij zijn ontslag indienen als gemeenteraadslid in Peel en Maas. Op 19 september a.s. besluit de gemeenteraad van Nederweert over de benoeming van Heldens. Deze voordracht betekent dat er een wisseling plaats gaat vinden in de fractie. Ook hierover zijn al goede gesprekken gevoerd. Ze verwelkomen Karin Jacobs (Panningen) graag terug in de fractie. Suzan Hermans blijft vicefractievoorzitter en Paul Sanders zal het fractievoorzitterschap op zich gaan nemen.

Mobiele versie afsluiten