Site pictogram Meijel24

Start E-waste Race in Peel en Maas

4 basisscholen uit Peel en Maas doen van 29 mei tot en met 22 juni 2023 mee met de E-waste Race. Ze gaan 4 weken lang de strijd aan met elektronisch afval, ook wel e-waste, en met basisscholen uit Horst aan de Maas en Venray.

Peel en Maas

Welke scholen van Peel en Maas doen mee?

Woon je in de buurt van 1 van deze scholen, meld dan je elektronisch afval aan via de website van E-waste. Leerlingen komen de spullen aan huis ophalen. Het gaat om kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of die op batterijen werken. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste.

Klein elektronisch afval kan hergebruikt of gerecycled worden. Zo leren de kinderen over circulaire economie en leveren ze er een prachtige bijdrage aan. Jong geleerd is oud gedaan.

Samenwerking E-waste race
De race is een initiatief in samenwerking met Weee Nederland en WeCycle. De winnende school krijgt een geheel verzorgd schoolreisje. Kijk voor meer informatie op de website van E-waste race.

Mobiele versie afsluiten