Site pictogram Meijel24

Politie loopt 438 kilometer ten bate van de (kinder)kankerbestrijding

Op 20 en 21 mei 2023 doet een groep Amsterdamse politiemedewerkers namens de Nationale Politie mee aan de circa 438 kilometer lange estafetteloop van Den Helder naar Maastricht. Een tweedaagse sponsorloop van 438 kilometer ten bate van de (kinder)kankerbestrijding. Vanmorgen rond 7:00 uur was de groep in Meijel waar ze in Meijel vanwaaruit ze doorliepen richting Roggel. Vanmiddag komen ze in Maastricht aan.

Politie in actie voor (kinder)kankerbestrijding

Alles staat in het teken van KiKa en Villa Joep. “Toen de officiële DHM-loop voor dit jaar werd afgelast, besloten we deze estafetteloop op eigen houtje te realiseren“. Van dichtbij hebben wij kunnen zien wat die vreselijke ziekte met de kinderen doen. Maar we zagen ook wat een strijdlust de kinderen hebben. Maar het is en blijft oneerlijk! Kinderen moeten kunnen genieten van hun nog prille leventje! En dat raakt ons. En daarom rennen en strijden wij voor deze goede doelen! Zaterdag 20 mei gingen ze in Den Helder van start, ook dit keer (onder andere) gesponsord door de NPB.

Het is 2011. Een tweejarig dochtertje van een collega ligt in het AMC. Door een beddentekort op de ‘gewone’ kinderafdeling is ze noodgedwongen terechtgekomen op Kinderoncologie.  Daardoor maakt de collega van dichtbij mee in wat voor nachtmerrie ouders en kinderen belanden nadat bij een kind kanker wordt aangetroffen. Hij zag intens verdriet, zenuwslopende spanning en onzekerheid, maar ook bewonderenswaardige vechtlust en vrolijkheid.

Meteen enthousiast
In de tien jaar daarna groeide de deelname aan de DHM-loop uit tot een traditie. Ook in oktober 2022 kwam de organisatie van team Amsterdam weer bij elkaar om editie 2023 te regelen. Ze hoefden weinig moeite te doen om weer enthousiast te worden. Al snel werd alles uitgezet om onder andere de voertuigen, massagebanken en eten en drinken te regelen. Door het netwerk dat ze afgelopen jaren hadden opgebouwd, was dit zo geregeld. De teams waren zo gevuld, want niemand wilde dit mooie evenement missen. 

Donaties
De nodige ideeën voor fondsenwerving werden ook geboren. Voor editie 2023 hebben ze coins ontworpen. Een hebbeding voor de verzamelaar. Maar ook Albert Heijn zag ze als vaste klant in de winkel. Honderden lege flessen werden bij hen ingeleverd. Meerdere keren zagen zij de politie met lege flessen de winkel in komen lopen om vervolgens met een emballagebonnetje bij de kassa te staan. Daarnaast doneren collega’s en burgers een donatie via de door hen opgerichte donatie-site. Maar ook nu is de NPB een trouwe bondgenoot. Normaliter zetten zij zich in voor de belangen van de politiecollega’s. Maar nu strijden ze mee tegen die verschrikkelijke ziekte. Ontzettend dankbaar.

Wil je ook een donatie doen? Klik dan hier en kijk hoe je kunt doneren.

Villa Joep
Hét fonds tegen neuroblastoom kinderkanker, 100% van de donaties naar onderzoek. Jaarlijks krijgen 25 tot 30 jonge kinderen in Nederland de diagnose neuroblastoom. Hun genezingskans is schrikbarend laag. Daarmee is neuroblastoom één van de meest agressieve vormen van kinderkanker. Dat blijkt ook uit de cijfers: 60% tot 70% van de kinderen met de zwaarste vorm van neuroblastoom overlijdt.

KiKa
Elke 3 dagen sterft er in Nederland een kind aan kanker. Stichting Kinderen Kankervrij werkt sinds 2002 aan 100% genezing van kinderkanker. Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 81% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 100%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Foto’s: Edward Media

Mobiele versie afsluiten