Site pictogram Meijel24

Koffiemoment PSW Beckershof op 30 mei

Eind dit jaar opent PSW een gloednieuwe woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking in Meijel. Deze woonlocatie is in samenwerking met Stichting Begeleid Wonen Meijel tot stand gekomen om een passende woonplek voor bewoners met een beperking in eigen dorp te realiseren. In eigen dorp wonen, thuis voelen én deel uitmaken van de gemeenschap is de droom van de bewoners en het streven van PSW. Om dit mogelijk te maken wordt de verbinding met de buurt gezocht om te kijken wat buurtbewoners voor de bewoners kunnen betekenen en andersom. Op 30 mei organiseert PSW een koffiemoment voor geïnteresseerden om kennis te maken.

PSW Beckershof

“We gaan het samen doen, daar hebben we alle vertrouwen in.”
In Meijel start later dit jaar een bijzonder wooninitiatief op een prachtige locatie. In een splinternieuwe woning, voorzien van alle gemakken en technische mogelijkheden, zullen drieëntwintig mensen met een licht tot ernstig verstandelijke beperking hun thuis gaan maken. Twan Jaspers is één van de nieuwe bewoners. Zijn ouders, Nellie en Theo Jaspers, zijn blij dat er een passende woonvoorziening in eigen dorp gerealiseerd wordt. Zij lazen in 2016 in het Meijels krantje een oproep: of er belangstelling was bij ouders van kinderen met een beperking om in Meijel gezamenlijk een woonvorm voor hun kinderen op te zetten.

Nellie: “We hebben ons met het hele gezin aangemeld en de eerste bijeenkomst voelde meteen goed.” Het ouderinitiatief werd omgezet in Stichting Begeleid Wonen Meijel. De stichting ging op zoek naar een zorgaanbieder die hun wensen en ideeën én de zorg wilde uitvoeren, dat werd PSW. Nu enkele jaren verder wordt de droom in september realiteit.

Nu Twan in woonbegeleidingscentrum PSW Beckershof gaat wonen zullen wij een nieuwe balans moeten vinden. Onze rol wordt anders maar blijft zeker bestaan. Ook in het woonbegeleidingscentrum kunnen we een zinvolle bijdrage leveren. Dat het woonbegeleidingscentrum dichtbij in het dorp is, is héél fijn. Niet alleen als er iets is, maar ook als we gewoon op bezoek willen komen of gaan helpen. Dat gaan we zeker doen, iedereen moet zijn steentje bijdragen. Zo blijven we dus nauw betrokken bij Twan.

Zet je hobby’s of talenten in voor de bewoners
De benodigde zorg en ondersteuning wordt ingericht met de bewoner, het netwerk, de omgeving, vrijwilligers én ketenpartners. “Mensen uit de omgeving zijn in dit woonconcept net zo belangrijk als de ‘formele zorg’. Om de bewoners echt deel te laten zijn van de gemeenschap zoeken we buurtgenoten die als vrijwilliger, of goede buur, bij willen dragen aan de woonwens van de bewoners. Juist ook als je geen diploma’s hebt. We kijken per persoon wat hij of zij kan inbrengen. Een zorgopleiding is niet (altijd) nodig”, vertelt Louise Haasen, teamleider PSW Beckershof.

Je kunt denken aan allerlei activiteiten zoals gezamenlijk koken en eten, samen creatieve activiteiten te doen of een wandeling of fietstocht maken met de bewoners. Alles kan afhankelijk van iemands hobby en talent. En het werkt natuurlijk ook andersom. We willen ook kijken wat onze bewoners kunnen doen voor de inwoners van Meijel. Bijvoorbeeld door te helpen bij het doen van de boodschappen als iemand die zelf niet meer kan sjouwen.

Koffiemoment 30 mei
Om met mensen in contact te komen en de inwoners van Meijel kennis te laten maken met de nieuwe locatie, organiseert PSW op 30 mei een koffiemoment. Van 19.00 tot 21.00 uur in d’n Binger in Meijel. Tijdens deze avond presenteren ze het concept van de nieuwe woonlocatie en is er een informele kennismaking met de bewoners, hun familieleden, medewerkers van PSW en de buurt.

Graag gaan ze in gesprek over wat mensen als medewerker, vrijwilliger of als buurtgenoot kunnen betekenen voor de bewoners. En PSW voor hen! Wil je wat betekenen of ben je nieuwsgierig naar de nieuwe locatie, kom dan naar het koffiemoment op 30 mei. PSW ontmoet je graag! Voor meer informatie of aanmelden kijk je op de website.

Mobiele versie afsluiten