Site pictogram Meijel24

Salyn biedt begeleiding bij keuze en praktijkervaring voor MBO-opleidingen

Na de middelbare school kan het moeilijk zijn om te beslissen wat de volgende stap in het onderwijs moet zijn. Voor jongeren die liever praktijkervaring opdoen dan fulltime in de klas zitten, biedt Salyn begeleiding bij het kiezen van een geschikte MBO-opleiding met een BBL-variant. Bij deze optie werken studenten vier dagen per week en gaan ze één dag naar school.

Schoolkeuze

Salyn biedt hulp aan jongeren die al op het MBO zitten en ontdekken dat ze beter leren in een praktijkgerichte omgeving. Frank, een begeleider bij Salyn, helpt jongeren bij het kiezen van de juiste opleiding en het vinden van een passende leerwerkplek. Hij ondersteunt bij het leggen van contacten met geschikte bedrijven.

De begeleiding vanuit Salyn stopt niet na het vinden van een geschikte leerwerkplek. Frank blijft de jongeren begeleiden tot aan hun diploma. Hij fungeert als aanspreekpunt, vertrouwenspersoon, belangenbehartiger, mentor en gesprekspartner. Regelmatig brengt hij bezoeken aan de werkplek om de voortgang te bespreken met de student en zijn of haar leidinggevende.

Salyn biedt deze begeleiding gratis aan voor zowel de studenten als hun ouders. Voor meer informatie of vragen kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Frank via info@salyn.nl of de website van Salyn bezoeken.

 

Mobiele versie afsluiten