Site pictogram Meijel24

Scootmobiel lenen in Meijel

Bewoners en omwonenden van woonzorgcentrum De Paast in Meijel kunnen een scootmobiel lenen. Deze zogenoemde scootmobielpool is een initiatief van de gemeente Peel en Maas. Het is een samenwerking met zorgaanbieder Sint Jozef wonen en zorg, leverancier Medipoint en woningcorporatie Antares.

Scootmobiel Meijel

Aanmelden scootmobielpool
Woon je in of dichtbij De Paast in Meijel en wil je gebruik maken van een scootmobiel. Maak dan een afspraak met Medipoint door te bellen naar 088 654 0889. Tijdens de afspraak krijg je uitleg over het gebruik. Deze uitleg krijg je van Medipoint op locatie bij De Paast. Ook kun je dan oefenen zodat je veilig de weg op kan.

Scootmobiel reserveren
Na de uitleg krijg je een pas waarmee je een scootmobiel kunt reserveren en lenen bij Sint Jozef in Meijel. Hier lever je na gebruik de scootmobiel ook weer in. De scootmobielen zijn alle dagen beschikbaar tussen 09.00 uur en 19.30 uur. Buiten deze tijden of langer dan een dag reserveren is niet mogelijk. Dit betekent dat je de scootmobiel niet eerder kunt ophalen en niet ’s nachts in of bij je eigen woning mag neerzetten.

Gratis scootmobiel lenen
Inwoners die minder goed ter been zijn, kunnen gebruik maken van de scootmobielpool. Met de pool bekijkt de gemeente of inwoners een scootmobiel lenen die in hun buurt staat. En ook of het lenen een goed alternatief is voor het kopen van een scootmobiel. De pool heeft 2 scootmobielen die gratis gebruikt kunnen worden. Gebruikers betalen geen borg, vergoeding of huur. Ook hoeven zij zich geen zorgen te maken over het onderhoud, het stallen en het opladen. Dit wordt voor hen georganiseerd.

Mobiele versie afsluiten