Toeslagenaffaire
Die hulp is er voor jou, als ouder of kind van een gedupeerde ouder, en je gezin. En hij is er op verschillende gebieden. Zoals zorg, je gezin, werk, financiën en wonen. Hieronder staat uitgelegd wat brede ondersteuning precies betekent. En ook hoe de gemeente er samen met jou voor zorgt dat die hulp precies past bij jouw situatie.
Soorten hulp bij brede ondersteuning
Brede ondersteuning is dus hulp. Hulp op allerlei onderdelen van jouw leven. Welke hulp je nodig hebt, kan alleen samen worden bepaald in een gesprek met de gemeente. Ze kijken daarin met jou waar je steun bij kunt gebruiken en wat je nodig hebt. Ze zorgen er samen voor dat het hulp op maat is.
- Misschien is die hulp uitleg over zaken die je ingewikkeld vindt. Of hulp bij zaken waar je heel erg tegenop ziet. Bijvoorbeeld zaken op een rijtje zetten en overzicht over je geld en geldzaken krijgen.
- Het kan ook zijn dat je je ergens zorgen over maakt en je graag wilt dat iemand met je meedenkt. En je de weg wijst naar de juiste hulp. Hulp om je thuissituatie te verbeteren, om werk te vinden, of bij gezondheidsproblemen. De hulp kan voor jou zijn, voor je kinderen of voor het hele gezin.
- Wanneer je het fijn vindt kan een medewerker vanuit de gemeente bij gesprekken zijn die je met de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) hebt. Die gesprekken gaan vaak over de beoordeling van je financiële compensatie en schade. Een medewerker kan ook helpen bij het indienen van je private schulden.
- Heb je specialistische hulp nodig, zoals van een psycholoog? Dan is het goed om ook dat te bespreken met een medewerker. Ook daar kan de gemeente bij helpen.
- Soms heb je ook hulp in of rond het huis nodig. Zoals onderhoud dat je eerder niet kon doen door je problemen met de kinderopvangtoeslag. Ook dat kun je met de medewerker bespreken. Samen kijken jullie wat in jouw geval passende hulp is.
Ontvang hulp door contact op te nemen
De gemeente ontvangt je gegevens niet. Wil je hulp krijgen, neem dan contact op met Kim Wijkstra via het Klant Contact Centrum door te bellen naar 077 306 6666. Of stuur een email naar kim.wijkstra@peelenmaas.nl. Zij denkt graag met je mee over hoe jouw leven weer op de rit kan komen. En je mag alles aan haar vragen.