Site pictogram Meijel24

Voornemen om Heldensedijk en Meijelseweg af te waarderen naar 60 km/uur

 

De Heldensedijk in Meijel

Gemeente Peel en Maas is voornemens de doorgaande weg tussen Meijel en Beringe af te waarderen van een 80 km/u naar een 60 km/u weg. Voorwaarde hierbij is dat de weginrichting aanpast wordt naar een inrichting die aansluit bij 60 km/uur. Daarnaast worden er aanvullende maatregelen genomen die de verkeersveiligheid bevorderen.

Heldensedijk

Bij de onderhoudswerkzaamheden die dit jaar gepland staan voor de Heldensedijk Meijelseweg wordt niet alleen het asfalt vernieuwd, ook is de gemeente voornemens om de weg in te richten voor 60 km/uur. Het verkeersbesluit dat hieraan ten grondslag ligt en waarmee de weg afgewaardeerd wordt naar 60 km/uur, wordt begin maart genomen. Het aangepaste ontwerp en aanvullende maatregelen worden tijdens het inloopmoment op 1 maart toegelicht aan aanwonenden en geïnteresseerden. Tussen 16.00 uur en 20.00 uur zijn geïnteresseerden welkom in D’n Bingerd, Alexanderplein 2 in Meijel.

Integrale heroverweging
Vorig jaar werd tijdens de inloopavond op 8 november en gedurende keukentafelgesprekken in het projectgebied kritisch gereageerd op het voorlopig ontwerp. Met de opbrengst uit deze gesprekken is door verschillende in- en externe verkeerskundig adviseurs opnieuw gekeken naar het voorlopig ontwerp. De gezamenlijke conclusie is dat zowel 80 km/uur als 60 km/uur kan, maar dat 60 km/uur het best passend is voor de Heldensedijk Meijelseweg. Op basis van deze integrale heroverweging is het voorlopig ontwerp aangepast en wordt het opnieuw voorgelegd.

Duurzaam Veilig
Het afwaarderen van de weg is een van de maatregelen die genomen wordt om de verkeersveiligheid te bevorderen. Naast verlaging van de toegestane snelheid naar 60 km/uur en de weginrichting die daarop aansluit, speelt het gedrag van de weggebruiker en handhaving ook een rol bij verkeersveilige situaties. Het nemen van fysieke maatregelen in combinatie met aandacht voor gedrag en handhaving sluit aan bij het principe Duurzaam Veilig, waarmee de wegen van Peel en Maas zo veel mogelijk worden ingericht. Duurzaam Veilig is een initiatief van de verschillende Nederlandse overheden om de verkeersveiligheid van het wegverkeer te vergroten.

Mobiele versie afsluiten