Site pictogram Meijel24

Glazen aandenken bij de start van de oprichting Zorgcoöperatie Peel en Maas

De dorpsvoorziening is in Peel en Maas per 1 januari 2023 officieel gestart. Bij een dorpsvoorziening ligt het eigenaarschap, de regie en de uitvoering van hulp bij het huishouden volledig bij de dorpen. Na jaren van voorbereiden en proefdraaien samen met de dorpen is het nu echt zo ver. De dorpen zijn er klaar voor en het spreekwoordelijke stokje is door de gemeente overgedragen aan de dorpen.

Zorgcoöperatie Peel en Maas

Zorgcoöperatie Peel en Maasvallei overhandigde hun mooie glazen aandenken bij de start van de oprichting van deze coöperatie als dorpsvoorziening. De leden van het Peelgeluk zorg en welzijn overleg Meijel, Marjan Stappers, Nicole van den Eijnden en Lien Hartman namen deze in ontvangst. Inmiddels heeft deze een mooi plekje in Meijel gekregen.

Vrijdag 20 januari 2023 hebben vertegenwoordigers van de dorpen en de gemeente, de dorpsondersteuners, de initiatiefnemers van het eerste uur en wethouder Mestrom de start van de dorpsvoorziening feestelijk gevierd. Een grote mijlpaal en prachtig voorbeeld van een mooie samenwerking met de dorpen in Peel en Maas. En een unicum in Nederland. Hulp bij het huishouden wordt laagdrempelig en dichtbij de inwoners georganiseerd, met als eerste aanspreekpunt de dorpsondersteuners in ieder dorp. Omzien naar elkaar krijgt in de gemeenschap concreet inhoud en wordt verder versterkt. Een dorpsvoorziening wordt volledig buiten de Wmo georganiseerd en is daardoor geen gemeentelijke voorziening.

Hulp blijft gelijk
De start van de dorpsvoorziening hulp bij het huishouden in Peel en Maas heeft géén gevolgen voor de hulp die inwoners nu krijgen. De hulp loopt gewoon door. Ook blijft het eerste aanspreekpunt de dorpsondersteuner in het eigen dorp.

Zorgcoöperatie Peel en Maas U.A.
Om de dorpsvoorziening te kunnen starten hebben de dorpen sámen Zorgcoöperatie Peel en Maas U.A. opgericht. Zorgcoöperatie Peel en Maas U.A. neemt het eigenaarschap over van de gemeente Peel en Maas en is per 1 januari 2023 verantwoordelijk voor het organiseren van de hulp bij het huishouden in Peel en Maas. “Met veel inspanningen hebben we nieuwe wegen ingeslagen om dichtbij ‘wel te zijn’“, aldus Gijs van Lier voorzitter Zorgcoöperatie Peel en Maas U.A.

Neem contact met ons op:
Emailadres: dorpsondersteunermeijel@kkpm.nl, de dorpsondersteuner mailt de vraag door naar de meest passende persoon. Meer informatie vind je op Netwerk Peelgeluk Zorg & Welzijn.

 

Mobiele versie afsluiten