Site pictogram Meijel24

Getekende kalender ten bate van project kansarme kinderen op Lombok

Reizen: de wereld ontdekken – ver weg of dichtbij – en je onderdompelen in andere, soms vreemde culturen. Het is leerzaam, verrijkt je leven en verruimt je blik; kostbare herinneringen om te koesteren en ervaringen voor het leven, waarbij de mensen die je – ver weg of dichtbij – op je pad tegenkomt altijd het verschil maken.

Lombok

De wereld met een knipoog
Bij al het negatieve wereldnieuws dat dagelijks tot ons komt kunnen we wel wat positiviteit gebruiken. Tijdens de periode waarin de wereld door de pandemie letterlijk stil stond, is Nicolien Hendriks-Buysse begonnen met het tekenen van haar reisherinneringen, waarvan een kalender is gemaakt. Verjaardagskalender ‘De wereld met een knipoog’ brengt de cultuur en sfeer van 12 (ei)landen op een vrolijke manier en met een vleugje humor in beeld. Kleurrijk in zwart/wit. Unieke tekeningen met een knipoog naar de w
erkelijkheid, waarop heden en verleden elkaar ontmoeten en het leven samen in harmonie gevierd wordt.

Project kansarme kinderen Lombok
Om ook voor anderen het verschil te kunnen maken komt de opbrengst van deze kalender geheel ten goede aan een kleinschalig bibliotheekproject voor kansarme kinderen op Lombok. Lombok is een arm eiland in Indonesië waar geen bibliotheken zijn en ouders geen geld hebben om boeken te kopen. Tijdens een van haar reizen kwam Nicolien bij toeval in contact met de oprichters van Tugu & Friends’ Library – een particulier initiatief – die een bibliotheek opgezet hebben waar kinderen uit het desbetreffende dorp boeken kunnen komen lenen en op zaterdag Engelse les wordt gegeven. Een ‘mobiele bibliotheek’ zorgt ervoor dat kinderen verder weg op het eiland ook toegang tot boeken krijgen.

Tugu & Friends’ Library koopt leesboeken en (studie)boeken over allerlei onderwerpen in het Indonesisch en het Engels, omdat lezen belangrijk is voor ontwikkeling en educatie, hetgeen de kans vergroot op een betere toekomst. Door persoonlijk contact met de oprichters die het fonds zelf beheren wordt het geld rechtstreeks overgemaakt en komt elke Euro dus goed terecht. Ieder kind heeft tenslotte recht op goede ontwikkelingsmogelijkheden. Samen kunnen we de wereld een beetje mooier maken door een stukje Peelgeluk door te geven aan Lombok.

Cadeautip
De kalender is een leuk cadeautje zowel om te geven als te krijgen, bijvoorbeeld voor de feestdagen. De prijs bedraagt slechts €9,00 (excl. €3,95 verzendkosten voor adressen buiten Meijel) waarvan €5,00 naar het project gaat. Je steunt er een goed doel mee: de bibliotheekboeken zijn een investering in de toekomst van veel dankbare kinderen die hier blijvend plezier van hebben!

Bestellen kan door een e-mail met je naam en adresgegevens te sturen naar hendribuysse@hetnet.nl, waarna je de betalingsinformatie ontvangst. Na betaling wordt de kalender in Meijel thuis afgeleverd of per post gestuurd.

Mobiele versie afsluiten