Site pictogram Meijel24

Meijelse campagne vraagt aandacht voor alles wat er in het dorp gebeurt

We zijn er vaak niet bewust mee bezig: alles wat in een dorp gebeurt om het dorp leefbaar te maken en te houden. Daarom is het goed om even stil te staan bij alles wat er afgelopen jaren is gebeurd. Er zijn samenwerkingen ontstaan, goede initiatieven opgezet en mooie dingen gerealiseerd.

Dorpsoverleg Meijel

Een leefbaar Meijel voor iedereen
Iedereen draagt op zijn of haar manier bij aan een leefbaar Meijel en is op een manier verbonden met de gemeenschap. Of je nu in de avonduren bezig bent met het op de kaart zetten van Meijel, overdag werkt aan het creëren van een fijne leefomgeving van jouw buurt of in het weekend de F’jes coacht tijdens een wedstrijd. De verbondenheid met Meijel en met elkaar is afgelopen jaren alleen maar gegroeid. Daarvoor hoef je niet eens in Meijel te zijn geboren. Ook inwoners die naar Meijel verhuisden weten steeds beter hun weg te vinden en dat Meijelse gevoel te omarmen met hun buurtgenoten, bij een vereniging of als vrijwilliger.

Dorpsoverleg Meijel
Dorpsoverleg Meijel stimuleert en ondersteunt initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid van Meijel en maakt, waar mogelijk, verbinding met andere initiatieven of inwoners die zich ook met soortgelijke onderwerpen bezighouden. Dit kan te maken hebben met zeer uiteenlopende thema’s zoals: zorg en welzijn, jongeren, natuur en recreatie, werk, wonen en woonklimaat, marketing, onderwijs, verenigingen of infrastructuur, winkels en voorzieningen. Wellicht ook onderwerpen waar jij ideeën over hebt en waar jouw Meijelse hart sneller van gaat kloppen. Dát noemen we Peelgeluk.

Peelgeluk
Het Meijelse gevoel waar ook jouw hart een sprongetje voor maakt, dat is Peelgeluk! Dat kan voor iedereen anders zijn en dat maakt het ook juist zo mooi. Een fijne plek om te wonen, waar je kinderen naar school kunnen gaan, je een boodschap kunt doen of lekker kunt uiteten. Waar we kunnen sporten, recreëren, bezig zijn met de toekomst, maar ook de Meijelse historie en het dialect behouden. Een plek waar jij je veilig voelt met betrokken dorpsgenoten om je heen.

Laat jouw Mééls hart spreken
De campagne: waar gaat jouw Meijels hart sneller van kloppen, komt met voorbeelden waar het hart van diverse Meijelse inwoners sneller van gaat kloppen. Zij vervullen een actieve rol binnen de gemeenschap en houden zich bezig met een relevant thema voor henzelf en voor het dorp.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen en waar zie jij nog kansen voor het dorp? Laat het weten, want ook jij kunt een bijdrage leveren aan een prettige leefomgeving voor iedereen. Zo kunnen we krachten bundelen om ook in de toekomst te werken aan gemeenschapsontwikkeling in Meijel. Kijk voor meer informatie en inspirerende verhalen op de website en laat jouw idee achter of meld je aan voor één van de netwerken van Dorpsoverleg Meijel.

Mobiele versie afsluiten