Site pictogram Meijel24

Onthulling Monument Molen Derckx

Op zondag 13 november wordt aan de Molenhaagweg in Meijel het Monument Molen Derckx onthuld. Een molensteen afkomstig uit de oude molen van de familie Derckx vormt het middelpunt. Een kortijzer met informatieve tekst en een zitbankje maken het monument compleet.

Monument Molen Derckx

Het initiatief tot dit monument komt van Martien Derckx. Hij heeft onlangs als ‘laatste Derckx’ het oude molenhuis (1870) verlaten waar vier generaties ‘Derckx’ hebben gewoond.

In 1857 is op deze plaats een molen gebouwd. Deze molen kwam in handen van de familie Derckx, toen in 1896 Peter Jacobus Derckx trouwde met Catharina Snijders, weduwe van molenaar Martinus Veltmans, die in 1895 was overleden. Zoon Martinus Derckx nam in 1935 de molen over. Op 27 oktober 1944 werd de molen van Derckx door de Duitsers opgeblazen. Het huidige monument moet de herinnering aan deze gezichtsbepalende molen levendig houden. Het is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Peel en Maas.

Om 14.00 uur zal Leen Derckx (94 jaar), dochter van Martinus Derckx, de onthulling verrichten. Ook buurtgenoten zijn welkom hierbij.

 

Mobiele versie afsluiten