Site pictogram Meijel24

Hulp in de huishouding in Meijel

Er is een groot tekort aan huishoudelijke hulpen. Dat geld voor Meijel, maar ook de gemeente Peel & Maas en voor het hele land. Op donderdag 13 oktober stonden er in de gemeente Peel & Maas al minimaal 30 huishoudens op de wachtlijst. Vervelend, vindt ook Lien Hartman, Dorpsondersteuner Meijel.

Hulp in de huishouding

Nieuwe cliënten die in Meijel huishoudelijke hulp aanvragen vinden het lastig te begrijpen dat als ze een aanvraag indienen ze op een wachtlijst komen. Ook vervelend omdat wij ze niet kunnen zeggen wanneer er huishoudelijke hulp komt. Ook het opschakelen van uren bij bestaande cliënten is extreem lastig,” aldus Lien Hartman.

De dorpsondersteuner Meijel heeft dan ook een oproep. Zijn er mensen die momenteel thuis zitten en geen werk hebben, maar een aantal uurtjes in de week onder schooltijd, in de huishoudelijke hulp zou willen gaan werken? “Tussen de 8 en 20 uur per week zou ideaal zijn. De mensen kunnen dan ook met de fiets naar het werk en in de eigen kern blijven. Zo kunnen ze dankbaar werk doen en een centje bijverdienen. Zorgaanbieders zijn er voldoende.”

Lien Hartman: “We hopen met alle dorpsondersteuners in Peel en Maas dat de huidige burger en nieuwe cliënten/huidige cliënten draagvlak en begrip krijgen omdat we met een krapte in de hulpen zitten en wachtlijsten hebben. Dat wij als dorpsondersteuners het liefst meteen onze cliënten willen helpen maar dit niet mogelijk is nu.”

Mobiele versie afsluiten