Site pictogram Meijel24

Voorkomen van vallen, is beter dan genezen

Deze week vond de landelijke Valpreventieweek plaats. In Noord-Limburg zijn jaarlijks naar schatting zo’n 20.000 valincidenten, met name onder ouderen. Naast lichamelijke klachten heeft vallen vaak impact op de kwaliteit van leven, zoals minder sociale omgang door het minder mobiel zijn of zelfs een noodzakelijke verhuizing.

Valpreventieweek

Initiatieven in Peel en Maas
In Peel en Maas zijn diverse initiatieven in de dorpen voor en door ouderen die zich bezig houden met voorkomen van vallen, mobiliteit, toegankelijke woning en woonomgeving. Eén van de initiatieven is Zeker Op De Been in Meijel. Deze zette de gemeente in deze Valpreventieweek graag in het zonnetje!

Wethouder Anget Mestrom: “Bereid je voor op het ouder worden. Je weet niet wanneer je kwetsbaarder wordt. Leer hoe je valongelukken kunt verminderen of voorkomen. Of inzicht in hoe je je woning erop kunt aanpassen is zeer waardevol. Mooi om te zien dat er in de dorpen op diverse manieren en dicht bij huis aandacht voor valpreventie is.

Cursus Zeker Op De Been
In oktober start de derde ronde van de cursus Zeker Op De Been voor ouderen in Meijel. Tijdens de bijeenkomsten is aandacht voor houding, balans, spierkracht en mogelijke gevaren in en om huis. Meer informatie en aanmelden via info@benbizziemeijel.nl of bel met 077 205 8308.

Mobiele versie afsluiten