Site pictogram Meijel24

Peelgeluk lesboek gepresenteerd op Den Doelhof

Het dorpsoverleg Meijel probeert op allerlei manieren om inwoners van Meijel bewust te maken van hun rijke omgeving. Het is goed hier te wonen, te werken, te leven en te recreëren. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen om het Peelgeluk gevoel te ontdekken.

Peelgeluk lesboek

Vandaar de gedachte een Peelgeluk lesboek samen te stellen voor de groepen 6 t/m 8 van de basisschool. Met als thema’s o.a. het ontstaan van Meijel, kenmerken van Meijel en informatie over de omgeving. In oktober 2020 werd een werkgroep geformeerd die het plan ging uitwerken. Het resultaat mag er zijn. In september 2022 zijn drie boeken afgerond voor de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool met als titel ‘Peelgeluk opent je ogen!’ Het zijn informatieve doe boeken met uitdagende opdrachten. Met in elk deel de thema’s: Meijel door de jaren heen, Meijel in de oorlog, Meijelse tradities en evenementen, Meijelse zorg en burgerschap en Meijelse natuur. Aan het einde van het schooljaar krijgen de kinderen het boek mee naar huis.

De tekst gaat verder onder de foto

Vol trots werden de boeken voor groep 6 en 7 door de makers op basisschool Den Doelhof gepresenteerd en overhandigd. Het boek voor groep 8 gaat binnenkort naar de drukker. De werkgroep bestaat uit; Jolanda Hoefnagels, Thijs Karis, Hidde Knops, Nina Lenders, Ivo Naus, Rianne Nijssen, Joost Stemkens, Ruud Strijbos en Koen Verstappen.

Mobiele versie afsluiten