Site pictogram Meijel24

Uitkijktoren weer open na vernielingen, brandweer Meijel biedt helpende hand (Video)

YouTube poster

Afgelopen donderdag werd bekend dat de grote uitkijktoren aan de Vossenberg in Meijel voor de zesde maal het doelwit is van vernielingen. Deze keer is de schade zo groot dat het belfort, uit veiligheid-overwegingen, werd afgesloten voor bezoekers.  De brandweer van Meijel ging samen met Teun van Bouwbedrijf Stammen zondagmorgen ter plaatse. Zij voerden een noodreparatie uit. Vanaf nu is de toren aan de rand van De Grootte Peel dan ook weer toegankelijk voor bezoekers, wel zo fijn in de zomervakantie.

Belfort De Vossenberg

Het is voor de bestuursleden van Dorpsoverleg Meijel nog een raadsel waarom de grote uitkijktoren voor de zesde keer het doelwit is geworden van vernielingen. Voorzitter Joost Stemkens vindt het vooral pijnlijk voor de vele vrijwilligers die duizenden uren tijd en energie hebben gestoken in het grote project aan de rand van de Groote Peel. Na de bouwvak wordt verder ook gestart met het ‘hufter-proef’ maken van de rand op de bovenzijde van de toren.

Net als de vorige meldingen van vandalisme is er door Staatsbosbeheer aangifte gedaan bij de politie. Ook de wijkagent is extra alert.

Mobiele versie afsluiten