Site pictogram Meijel24

Ontwikkelingswerk Meijel stopt haar activiteiten

Na 72 jaar komst er een einde aan de activiteiten van Ontwikkelingswerk Meijel. De corona-perikelen van de afgelopen twee jaar, de hoge gemiddelde leeftijd van de commissieleden en het feit dat er geen nieuwe, jonge, aanwas gevonden is, hebben de huidige bestuursleden doen besluiten om de knoop door te hakken en Ontwikkelingswerk Meijel op te heffen.

Ontwikkelingswerk Meijel

Tijden veranderen, en hoewel de fancy-fair en de bijbehorende loterij nog steeds op belangstelling van veel Meijelse inwoners en ondernemers mochten rekenen, hebben we toch, ook gezien het feit dat we vanwege corona meerdere dingen niet konden organiseren, besloten om de activiteiten van Ontwikkelingswerk Meijel te beëindigen. De gelden die we nog in kas hebben zullen gefaseerd over de komende 2-3 jaren aan de projecten in Niger, Nicaragua en Peru uitgekeerd worden.

Ontwikkelingswerk Meijel wilt iedereen die in de afgelopen jaren op de een of andere manier heeft bijgedragen aan alle werken van Ontwikkelingswerk Meijel van harte bedanken. Veel is er tot stand gekomen, veel jongeren hebben dankzij donaties en bijdragen een betere toekomst op kunnen bouwen en voor veel kinderen in Niger, Nicaragua en Peru ziet het leven er een stukje positiever uit door alle steun. Veel dank daarvoor!

Ontwikkelingswerk Meijel werd in 1948 opgericht als Missiecommittee Meijel. Dit nadat er een jaar eerder, in 1947, een eerste fancy-fair georganiseerd was. In eerste instantie dienden de activiteiten van het missiecommittee ervoor om familieleden van Meijelse ontwikkelingswerkers (paters en nonnen) financieel te ondersteunen wanneer hun familieleden voor familiebezoek naar huis kwamen. Het waren immers de jaren na de 2e wereldoorlog en de levensomstandigheden waren slecht. In latere jaren werden de gelden die het missiecommittee bij elkaar bracht aangewend om de Meijelse ontwikkelingswerkers in hun missiewerk te ondersteunen bij lokale projecten die onder hun supervisie uitgevoerd werden.

De jaarlijkse fancy-fair met wedstrijden koemelken konden in die tijd op veel bezoekers rekenen. Ook de kienavonden werden druk bezocht. Verder werd er door de leden van het missiecommittee alle gelegenheden aangegrepen om extra geld bij elkaar te sprokkelen t.b.v. “hun” projecten, zoals wafels bakken tijdens de rommelmarkten etc.

Mobiele versie afsluiten