Site pictogram Meijel24

Meijelse Zijspancrosser Stephan Wijers pakt WK punten

De Meijelse zijspanrijder Stephan Wijers behaalde afgelopen zondag tijdens de eerst Grand Prix Zijspancross de 6e plaats. Samen met zijn, uit Handel afkomstige, bakkenist Loet van der Putten behaalde ze een top prestatie. De eigenlijke top 10 bestaat uit wereldrijders die al sinds jaar en dag Grand prix rijden.

Stephan Wijers

Volledige GP seizoen
Waar Wijers/ van der Putten voor het eerst afgelopen seizoen nog enkele GP reden, gaan ze dit jaar voor een volledig Grand Prix seizoen. Dat starten afgelopen weekend in het Nederlandse Markelo. Op zaterdag vonden de kwalificatieronden plaats. In 2 aparte groepen rijden de zijspanteams om de beste tijd voor de beste startplaats tijdens de wedstrijd op zondag. Met een P7 in groep A betekende dit op zondag als 13e naar het starthek.

30 zijspannen
Dertig van de 35 zijspannen, na de kwalificatie is er maar plek voor 30, tikken de laatste 5 secondes weg voordat het starthek valt. Alle 30 spannen willen als eerste door de bocht wat enorme spanning en sensatie oplevert.

Twee manches
Met 2x 30 minuten op de klok + 2 rondes start de strijd om de eerste WK punten binnen te slepen.
In het losse zand van Markelo wisten Stephan en Loet zich top staande te houden vooraan bij de top. Met een P7 in de eerste manche en P6 in de tweede manche staan ze algemeen 6e in de Championship Classification. De zinnen zijn gezet op de 2e GP die plaats vindt in Tsjechië op 21 en 22 mei aanstaande.

Mobiele versie afsluiten