Site pictogram Meijel24

Laptops voor Oekraïense schoolkinderen in Meijel

René Kiel van Burotronic en Patrick Ruiters van Arrancar Opleidingen uit Heerlen sponseren 10 gerefurbishte laptops aan Oekraïense kinderen die in Meijel verblijven. Aanleiding hiertoe was het verhaal van een Meijelse werknemer van Burotronic die in een gesprek met René en Patrick aangaf dat Oekraïense kinderen les aan het volgen waren op de telefoon. Een situatie die niet wenselijk is en waar een oplossing voor gezocht moest worden.

Laptops

In het zakelijke netwerk van beide werd al snel een bedrijf gevonden dat gespecialiseerd is in het een tweede leven geven van laptops. Dit bedrijf heeft van 10 oudere laptops de harde schijf verwisseld, schoongemaakt en voorzien van een nieuwe Windows versie. Burotronic en Arrancar hebben de kosten van deze laptops voor hun rekening genomen. De kinderen kunnen hierdoor onder andere online Nederlandse les volgen. Vrijdag worden de laptops door Iduna Verstappen van de Stichting Buitenschoolse Opvang in Meijel in ontvangst genomen. Zij zorgt ervoor dat deze bij de juiste kinderen terechtkomt.

We kunnen nog goede tweedehands laptops gebruiken om ze een tweede leven te geven en ter beschikking te stellen van de schoolkinderen Teun Heldens van Peel en Maas Electronics heeft aangeboden om 10 laptops voor dit doel op zijn kosten te refurbishen, dat wil zeggen reinigen een nieuwe harde schijf erin en voorzien van een Windows versie. Mocht je als bedrijf of particulier nog goed werkende laptop(s) die niet ouder zijn dan 8 jaar hebben en je wilt deze ter beschikking stellen aan dit goede doel stuur dan een e-mail naar strijbosw@gmail.com en er wordt met jou contact opgenomen.

Mobiele versie afsluiten