Site pictogram Meijel24

Samenstelling raadsfractie Lokaal Peel en Maas

De verkiezingen liggen al weer een kleine week achter ons. Het resultaat was geweldig. 10 Zetels voor Lokaal Peel en Maas in de nieuwe gemeenteraad.

Raadsfractie Lokaal Peel en Maas

Conform de kieswet wordt zetelverdeling allereerst bepaald op basis van de kandidaten met de meeste voorkeurstemmen. Uit de uitslag bleek dat er 12 kandidaten op de kieslijst van Lokaal Peel en Maas stonden die op grond van voorkeursstemmen in aanmerking zouden komen voor een raadszetel. Aangezien Lokaal Peel en Maas 10 zetels mag innemen worden in eerste instantie dus de 10 kandidaten met de meeste voorkeurstemmen uitgenodigd.

Raadzetels
Van deze 10 hebben 2 kandidaten, te weten Piet van der Haas en Salvatore Cunsolo, aangegeven de raadszetel niet in te zullen nemen. Ze hebben daar individuele redenen voor aangegeven. Piet van de Haas geeft aan dat hij de voorkeur geeft aan de diverse functies die hij verricht ten behoeve van de Baarlose gemeenschap. Hier wil hij zich volledig voor blijven inzetten. Salvatore Cunsolo heeft om persoonlijke redenen besloten deze beslissing te nemen.

Lijsttrekker Sander Janssen: “Wij waarderen de keuze van zowel Piet als Salvatore. Piet levert een grote bijdrage voor de gemeenschap van Baarlo en staat liever in de spreekwoordelijke klei in plaats van zich inzetten voor de samenleving vanuit een stoel in de raadszaal. Voor de keuze van Salvatore kan ik louter respect opbrengen. Het raadslidmaatschap is geen sinicure en daar moet je je 100% voor kunnen inzetten. Op dit moment is dit voor Salvatore niet mogelijk maar wellicht komt hij in de toekomst aan de beurt wanneer er eventueel verschuivingen plaats vinden de komende 4 jaar.

Door deze keuzes komen daarmee de volgende 2 kandidaten met voldoende voorkeurstemmen in aanmerking voor een raadszetel: Piet Rooijakkers als Lincy Bruynen-Rutten. Zowel Piet als Lincy hebben de zetel aangenomen en maken daarmee het 10-tal compleet.

De fractie van Lokaal Peel en Maas bestaat vanaf 30 maart uit de volgende 10 personen (op alfabetische volgorde van voornaam):

  1. Erik Nijssen (Koningslust)
  2. Henk Boots (Grashoek)
  3. Joep Hermans (Helden)
  4. Lincy Bruynen-Rutten (Kessel-Eik)
  5. Piet Rooijakkers (Meijel)
  6. Sander Janssen (Maasbree)
  7. Sanne Hermkens (Meijel)
  8. Saskia Vervoort (Kessel)
  9. Tiny Valckx (Panningen)
  10. Wie Naus (Egchel)

Ik ben blij met de samenstelling van de fractie. Een mooie verdeling tussen vertrouwde en nieuwe namen, mannen, vrouwen en leeftijden. Samen gaan we ons voor de volle 100% inzetten voor de gemeente Peel en Maas”, aldus lijsttrekker en zittend fractievoorzitter Sander Janssen.

Mobiele versie afsluiten