Site pictogram Meijel24

Paardenhouderij aan de Vieruitersten in Meijel

De Stichting VEEN uit Meijel heeft een brief geschreven aan de gemeenteraad en het College van B&W met een aantal bezwaren tegen plannen om een paardenhouderij te vestigen aan de Vieruitersten in Meijel.

Paardenhouderij

Namens de fractie PvdA/GroenLinks heeft Frits Berben intussen aan het college van B&W gevraagd wat deze vindt van de bezwaren van de stichting VEEN en welke gevolgen dat heeft voor de wijze waarop de plannen voor de paardenhouderij worden doorgevoerd.

Paardenbedrijf aan de Vieruitersten
Aan de Vieruitersten 34 in Meijel is door een Iers/Zweeds paardenbedrijf bij de gemeente een plan ingediend voor de vestiging van een paardenhouderij met daarbij het verzoek om de aanliggende weg van de gemeente te kopen en deze daarna af te sluiten voor niet bestemmingsverkeer. “Hoewel we nog in gesprek zijn met de gemeente en er een toezegging gedaan is voor een gesprek met de verantwoordelijke wethouder m.b.t. de reactie van de gemeente op de aan haar voorgelegde visie van ons op de voorliggende plannen, is de stichting van mening dat het van belang is dat de gemeenschap van Peel en Maas op de hoogte is van deze plannen om in een vroeg stadium daar een bredere discussie over deze plannen te kunnen voeren.” aldus de stichting

“Hoewel wij absoluut geen tegenstander zijn van de vestiging van een paardenhouderij ter plekke en graag bereid zijn om mee te denken over minder belastende alternatieven zijn wij van mening dat het onderhavige plan om de volgende redenen een zeer ongewenste ontwikkeling is”.

Uitnodiging
Stichting VEEN nodigt de politieke partijen, gemeenteraad en B&W van de gemeente Peel en Maas uit om ter plekke nadere toelichting te geven over de plannen en vragen. “U bent daarvoor welkom op zondag 6 maart a.s. tussen 14.00 en 16.00 uur bij de dubbele watermeter van de stichting VEEN aan de Molenbaan (ongeveer 100 meter vóór het adres Molenbaan 35). Als dit tijdstip u niet schikt dan kunt u een persoonlijke afspraak maken met ondergetekende” aldus de stichting VEEN.

Lees hier de brief van de stichting VEEN.

 

Mobiele versie afsluiten