Site pictogram Meijel24

Sint Jozef Meijel en de GGD klaren de boosterklus

De landelijke discussies over de boosterprik én de lange aanlooptijd om dit te organiseren, maakte dat begin november de bestuurder van Sint Jozef contact heeft gelegd met de GGD. Sint Jozef vroeg de GGD om samen de bestaande infrastructuur te benutten en zo snel mogelijk de meest kwetsbare ouderen en medewerkers in de zorg te vaccineren. “Laten we het in ieder geval eens samen proberen”, was de vraag van Corine Remmers aan de GGD.

Boosterprik

Ook in het voorjaar heeft Sint Jozef op eigen initiatief alle bewoners in één keer gevaccineerd. Elders werd dit in verschillende sessies gedaan omdat niet elke bewoner eenzelfde dokter heeft… “Niet logisch en niet efficiënt”, aldus bestuurder Corine Remmers. 

De uitnodiging van Sint Jozef werd door de GGD zeer positief en voortvarend opgepakt; het draaiboek lag immers eigenlijk al klaar.

Samen met de GGD is een en ander verder voorbereid. Sint Jozef draagt zorg voor het daadwerkelijk vaccineren onder toeziend oog van een GGD-arts en de GGD draagt zorg voor de registratie ter plaatse. Met dank ook aan de betrokken huisartsen die op de achtergrond in de voorbereidingen hun medewerking hebben gegeven.

Samen zetten we de schouders dus onder deze klus. Op deze manier zijn de bewoners van Sint Jozef, de gasten van de dagbesteding, de buren van de aanleunwoningen, de bewoners van de seniorenwoningen in de directe omgeving én de medewerkers van Sint jozef in twee dagen tijd “geboosterd”.

Dank aan alle medewerkers van Sint Jozef en de GGD die deze klus hebben geklaard! Wat een teamwork was dit.

Mobiele versie afsluiten