Site pictogram Meijel24

Doe Meijel een LOL, ruim op die DROL!

Met deze slogan, bedacht door Méél Marketing, wordt er aandacht gevraagd voor de overlast van hondenpoep in Meijel. Afgelopen woensdag zijn de kinderen in de Starteboswijk aan de slag gegaan om de tekst “Doe MEIJEL een LOL, ruim op die DROL!” met stoepkrijt zichtbaar te maken en zo aandacht te vragen voor de hondenpoep overlast in hun wijk. Er is een speciale afvalbak bestickerd en er worden zakjes ter beschikking gesteld.

Meijel Schoon

Deze actie is geïnitieerd door Meijel Schoon in samenwerking met het dorpsoverleg en de bewoners van de Starteboswijk. Meijel Schoon is 3 jaar geleden gestart met een adoptieplan om Meijel zwerfafvalvrij te houden. Maar liefst 63 vrijwilligers (adoptanten) gaan frequent op pad om Meijel schoon te houden. Deze vrijwilligers melden ook andere problemen die te maken hebben met zwerfafval. Zo is de actie “Doe MEIJEL een LOL, ruim op die DROL!” opgezet naar aanleiding van klachten die vrijwilligers in de Starteboswijk hebben ontvangen.

Doe Meijel een LOL, ruim op die DROL!
Ook heeft Meijel Schoon in samenwerking met Gemeente Peel en Maas het aantal afvalbakken in Meijel in kaart gebracht. Naar aanleiding hiervan zijn een aantal afvalbakken herplaatst met als resultaat dat er zelfs minder afvalbakken nodig bleken te zijn. Wat betreft de actie “Doe Meijel een LOL, ruim op die DROL!” wil Meijel Schoon nog eens benadrukken dat de actie niet gericht is tegen het bezit van een hond. Veel van de vrijwilligers
hebben een hond en combineren het uitlaten van de hond met het opruimen van zwerfafval.

Buurtverenigingen die geïnteresseerd zijn in de actie kunnen zich melden bij Meijel Schoon via
meijelschoon@gmail.com. Ook nieuwe vrijwilligers zijn welkom en kunnen zich aanmelden.

Mobiele versie afsluiten