Site pictogram Meijel24

Stephan Wijers neemt 23 WK punten mee naar Meijel

Foto Chantal Janssen

Afgelopen weekend is het Wereld Kampioenschap Zijspancross van start gegaan in Jinín, Tjechië. Hier hebben Stephan Wijers (Meijel) en zijn bakkenist Loet van der Putten (Handel) hun WK debuut gemaakt.

Stephan Wijers en Loet van der Putten

Het weekend bestond uit, op vrijdag de motor, helmen en bescherming keuring. Op zaterdag de vrije training, kwalificatie training en 1 manche. Op zondag werden manches 2 en 3 vereden. Omdat dit jaar het aantal WK wedstrijden is verkleind naar een aantal minder wedstrijden hebben ze een manche toegevoegd op zaterdag, voorheen was dit 2 manches en dat alleen op zondag. De manches duren 30 minuten en 2 ronden.

29 teams uit Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Estland, Frankrijk, Engeland en Tjechië waren present. Zo werden de Kwalificatie trainingen in 2 groepen vereden, Groep A 15 teams en Groep B 14 teams. Op zaterdag wisten ze zich als 8e te klokken in Groep B, dit betekende dat ze zich als 16e op mochten stellen achter het starthek gedurende het weekend in de manches. Met in de 1e manche een 14e, de 2e manche een 15e en de 3e manche een 11e plaats waren ze zeer verrast en tevreden dat ze een 13e plaats in de totaalstand hadden bemachtigd. Dit betekende dus ook 23 WK punten mee naar huis in hun debuut tussen de snelle teams.

Nu gaan ze zich voorbereiden op de Thuis GP in Oss (Nederland) die word vereden op 18/19 September. Daarvoor zijn op Zaterdag 4 September in Berghem en Zondag 12 September in Lierop nog 2 nederlands kampioenschap wedstrijden waar zei momenteel na 1 wedstrijd op een 5e plaats staan.

Hierbij willen we alle sponsoren, supporters en mensen die altijd voor ons klaar staan enorm bedanken. Zonder het totaal plaatje zou het niet mogelijk zijn om deze stappen te maken.

Foto WSC

Mobiele versie afsluiten