Site pictogram Meijel24

Kinderraad: Meijel krijgt een blotevoetenpad

Gisteren vond de laatste kinderraadsvergadering van dit schooljaar plaats. Hierin werd uit de 5 voorstellen die door waren naar deze ronde het winnende voorstel gekozen.

Kinderraadsvergadering

Het was spannend, na de eerste stemronde bleven 3 scholen over die een gelijk aantal stemmen kregen. De Liaan en De Omnibus met de Clean Challenge, De Violier met de moestuintjes en Den Doelhof met het blotevoetenpad. Na nog een stemronde kwam Den Doelhof uit Meijel met het blotevoetenpad als overtuigende winnaar uit de bus. Dit voorstel is ingebracht door de kinderraadsleden Pam van Enckevort en Jurre Stultiens. Ook de griffier Mariam Younis heeft meegeholpen evenals de klasgenootjes. De kinderen waren dan ook ontzettend blij dat hun voorstel het heeft gehaald!

Het plan is dus om een blotevoetenpad aan te leggen in combinatie met een wensput, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Ze hebben ook al volop ideeën over de plek en de uitvoering, nu ze weten dat het doorgaat kunnen ze verder in overleg om alles concreet te maken.

Foto Gijs Wijnen (mediakids kinderraad)

Mobiele versie afsluiten