Voortbestaan in gevaar
Elke vereniging kan éénmalig een aanvraag indienen. Het Steunfonds is bedoeld om verenigingen, organisaties en stichtingen zonder winstoogmerk te helpen die als gevolg van de coronacrisis in financiële problemen raken. “We willen voorkomen dat het voortbestaan van deze organisaties, verenigingen en stichtingen in gevaar komt. Het verenigingsleven is namelijk van grote waarde voor de leefbaarheid in de dorpen” aldus de gemeente Peel en Maas.
Aanvragen steunfonds Corona 2021
De aanvragen voor het steunfonds Corona 2021 kunnen tot en met maandag 31 januari 2022 ingediend worden. Ze werken met 4 termijnen:
- De eerste termijn was van 1 februari 2021 tot en met 31 maart 2021. Deze termijn is inmiddels gesloten. Aanvragen binnen de eerste termijn ontvangen uiterlijk 12 mei 2021 een reactie.
- De tweede termijn is van 1 april 2021 tot en met 30 juni 2021. Aanvragen binnen de tweede termijn ontvangen uiterlijk 11 augustus 2021 een reactie.
- De derde termijn is van 1 juli 2021 tot en met 31 oktober 2021. Aanvragen binnen de derde termijn ontvangen uiterlijk 12 december 2021 een reactie.
- De vierde termijn is van 1 september 2021 tot en met 31 januari 2022. Aanvragen binnen de vierde termijn ontvangen uiterlijk 14 maart 2022 een reactie.
Aanvragen indienen is mogelijk via het aanvraagformulier op www.peelenmaas.nl.
Voorwaarden
Om gebruik te kunnen maken van het steunfonds Corona zijn er een aantal voorwaarden opgesteld waaraan een vereniging of stichting moet voldoen.
- Het gaat om een vereniging, stichting of andere rechtspersoon zonder winstoogmerk.
- De aanvrager is gevestigd in Peel en Maas en is met zijn activiteiten zijn in hoofdzaak gericht op Peel en Maas.
- Het voortbestaan van de vereniging is in nood, door financiële problemen als direct gevolg van de coronacrisis.
- De aanvrager heeft in 2021 niet eerder een subsidie ontvangen van de gemeente Peel en Maas voor de (gevolgen van de) coronacrisis in hetzelfde steunfonds Corona.
Eenmalige ondersteuning
Het steunfonds Corona biedt geen structurele of meerjarige ondersteuning aan organisaties, verenigingen en stichtingen. Het gaat alleen om directe gevolgen van de coronacrisis en dus niet om compensatie van gemiste inkomsten. De wijze van ondersteuning kan verschillen per aanvraag. Ondersteuning hoeft niet altijd geld te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook een garantstelling voor een lening zijn. Er kan in principe per jaar één aanvraag worden ingediend en er geldt een maximumbijdrage van 30.000 euro per aanvraag.