Site pictogram Meijel24

Gemeente Peel en Maas haakt aan bij Volwassenfonds Sport en Cultuur

De gemeente Peel en Maas haakt vanaf 1 januari 2021 aan bij het Volwassenenfonds Sport en Cultuur. Inwoners met een kleine beurs kunnen met hulp van dit fonds sporten of aan culturele activiteiten meedoen.

Volwassenfonds Sport en Cultuur

Je wilt meedoen aan een culturele of sportieve activiteit maar kun je dit niet betalen? Het Volwassenenfonds Sport en Cultuur kan helpen. Dit fonds helpt met het betalen van de contributie/het lesgeld, wanneer je dat zelf (even) niet kunt. Hierdoor is het toch mogelijk om lid te worden van een sportclub, dans- of muziekvereniging of om een abonnement bij de bibliotheek af te sluiten. Met de bijdrage uit het fonds kun je een jaar lang meedoen. Als het nodig is, dan kun je ook een extra aanvraag doen voor spullen zoals sportkleding of de huur van een instrument.

Ben je 21 jaar of ouder en is je inkomen niet hoger dan 120% van het sociaal minimum, dan kom je wellicht in aanmerking voor een bijdrage.

Zo kun je meedoen
Een aanvraag kan alleen worden gedaan door een tussenpersoon. Deze tussenpersoon is iemand die professioneel betrokken is, bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, huisarts of gezinscoach. Deze mensen zijn intermediairs en alleen zij kunnen de aanvraag doen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website volwassenenfonds. Meer informatie vind je via Volwassenfonds Sport en Cultuur

Door aan te haken bij het Volwassenenfonds draagt gemeente Peel en Maas actief bij aan een gezond en gelukkig leven. Voor kinderen en jongeren zijn er al diverse regelingen. Wij zijn blij dat we nu ook een regeling voor volwassenen hebben. Deze groep mogen we natuurlijk niet vergeten.

Mobiele versie afsluiten