Site pictogram Meijel24

CDA Peel en Maas: Vragen over ondersteuning van de lokale culturele Infrastructuur

Deze foto is vóór de coronacrisis gemaakt

Door de coronacrisis kunnen veel activiteiten van culturele instellingen niet doorgaan waardoor de inkomsten dalen. Als gevolg daarvan komen onder andere veel (pop)podia, gezelschappen, bibliotheken, musea, kunst- en cultuureducatie, beeldende kunstinstellingen, filmtheaters, amateurkunstinstellingen en festivals in de problemen.

Omdat deze lokale podia en organisaties essentieel zijn voor het cultuuraanbod in onze gemeenten, stelt de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in 2021 € 150 miljoen beschikbaar voor gemeenten om lokale en culturele instellingen en voorzieningen te ondersteunen. Het voornemen is om deze middelen in de decembercirculaire beschikbaar te stellen aan gemeenten.

Ondersteuning

Volgens de bijlage van de Kamerbrief ontvangt de gemeente Peel en Maas € 230.142. Het behoud van de culturele infrastructuur in Peel en Maas is naar mening van het CDA van groot belang voor de leefbaarheid van de gemeenschap in Peel en Maas. Deze extra middelen zijn ervoor bedoeld om de lokale culturele infrastructuur in stand te houden. Daarom heeft de fractie de volgende vragen bij het college ingediend:

Mobiele versie afsluiten