Site pictogram Meijel24

Eerste woningen Kapelkeshof Meijel opgeleverd

De eerste trotse bewoners van de Boterstraat in Meijel

Donderdag kregen de eerste bewoners van de Boterstraat in plan Kapelkeshof de sleutels overhandigd. Zes patiowoningen werden opgeleverd.

Kapelkeshof

Ongeveer vijf jaar geleden werd de oude frikandellenfabriek gesloopt. Het pand lag bijna tien jaar leeg en was flink vervallen. Criminelen wisten in die tijd hun intrek te nemen. Zo werd er volgens buurtbewoners in een vriescel hennep aangetroffen, vond er koperdiefstal plaats en heeft er ooit een vrachtwagen gestaan vol amfetamine in verpakkingen van koffie.

Opgeleverd
Vorig jaar werd er gestart met de bouw van Kapelkeshof. Donderdag werden de sleutels van zes patiowoningen aan de Boterstraat overhandigd aan de nieuwe bewoners. Pierre en Annie Kessels hadden op dit moment lang gewacht. Zij hebben altijd tegenover de oude fabriek gewoond en hebben veel overlast ervaren. De laatste vijf jaar hebben ze zich hard gemaakt om de rommel op het terrein op te laten ruimen. Zelfs de burgemeester is eens op de koffie geweest om hun verhaal te horen. ‘We kunnen nu gaan genieten van onze prachtige woning,” vertelt Pierre. ”Ik heb gisteren de vlag uitgehangen, dat deed ik ook op de dag dat de bouw begon.

Binnenkort worden de zes eengezinswoningen en de acht starterswoningen opgeleverd. De appartementen staan gepland voor februari 2021.

Mobiele versie afsluiten