Site pictogram Meijel24

De bladkorven zijn weer terug van weggeweest

De herfst is weer begonnen en daarbij horen vallende bladeren. Omdat bladeren van gemeentelijke bomen ook in jouw tuin terecht kunnen komen, heeft de gemeente Peel en Maas ook dit jaar weer bladkorven geplaatst. Je kunt samen met de gemeente jouw straat veilig en bladvrij houden door bladafval bij elkaar te vegen en naar de korf in jouw straat of wijk te brengen.

Bladkorven

Waar zijn bladkorven geplaatst?
Er zijn dit jaar ongeveer 250 bladkorven geplaatst binnen de bebouwde kommen van Peel en Maas. Bij de locatie keuze wordt met name rekening gehouden met het aantal en de grootte van de aanwezige gemeentelijke bomen. Maar ook de bereikbaarheid (in verband met  ledigen) en het daadwerkelijk gebruik speelt een rol bij de keuze voor locaties.

Plattegronden locaties bladkorven:

Spelregels

Afhankelijk van de hoeveelheid blad die in de korven zit, zullen de korven 1 of 2 keer per week worden leeggemaakt. In de herfstperiode zet de gemeente extra veeg- en zuigwagens in om bladeren op te ruimen. Van week 45 t/m week 48 doen ze dit vier dagen per week op plekken waar het meeste blad ligt. Hoewel ze bijna dagelijks rijden, kunnen ze natuurlijk niet overal tegelijk zijn.

Mobiele versie afsluiten