Site pictogram Meijel24

Officiële ingebruikneming Vesting en Belfort Vossenberg

Vrijdagmiddag is Vesting en het Belford plaats officieel overgedragen aan Staatsbosbeheer.

Vesting en Belfort Vossenberg

Onderdeel van de ingebruikneming was het ontsteken van het bevrijdingsvuur bij het Belfort. Het vuur wwerdordt door de marathonloper onder militaire begeleiding vanuit de Sint Nicolaas kerk te Meijel naar de Vossenberg gebracht.

Bevrijdingsvuur
Rond drie uur arriveerde het ‘Bevrijdingsvuur’ vanuit de Nicolaaskerk in Meijel en werd het vuur bij de Belfort ontstoken. De overdracht van de Vesting en Belfort Vossenberg aan Staatsbosbeheer werd gedaan door Voorzitter Dorpsoverleg Meijel Joost Stemkens. De Gebiedsmanager Brabant-Oost, Staatsbosbeheer Jan Fenten, nam de Vesting symbolisch over. Na een tost bij de Peeltroef werd het bevrijdingsvuur gedoofd en was de ceremonie teneinde.

Na de officiële ingebruikneming en natuurlijk alle dagen daarna kun je op eigen gelegenheid de Vesting en Belfort Vossenberg in Meijel bezoeken. De informatie panelen maken het Belfort meer dan een uitkijktoren alleen. Zij vertellen over mens en oorlog rond de Vossenberg, over Flora en Fauna van de Peel, het toekomstige nieuwe hoogveen, en de “Aktion im Moor”. Op 22 meter hoogte kijk je uit over de peel en zie je onder andere de kerken van de Peelregio.

Mobiele versie afsluiten