Site pictogram Meijel24

Deze twee voelen zich als “IK BEN ALEXANDER”

Achter de schermen
Irma Snijders interviewt maandelijks mensen die nauw betrokken zijn bij de theaterproductie ‘IK BEN ALEXANDER’.

Truus is een bekend gezicht in Meijel. Dan heb je de kans aangesproken te worden door Bertine op de jaarmarkt. Een half jaar ervoor is haar man Ger Koopmans overleden en zit ze in een achtbaan waar ze uit wil. Dus vond ze ”Ik Ben Alexander” wel een fijne afleiding en dat voelt goed. Ze is een toespeler en hangt in deze rol een sjieke dame uit, die nogal haast heeft.

Truus heeft altijd wel iets gehad met toneel,  zo speelde ze al  bij de Jonge Garde,  bij de KPJ en ook bij Zij aktief toneelstukjes. Bij dit laatste hadden ze een clubje met de naam “Tis zao gek nog nie”. Ze heeft 3 Geweldig ambitieuze dochters ,die haar tot viervoudige Oma hebben gemaakt. In haar vrije tijd fietst of wandelt ze, maar ook kaarten is een gezellige bezigheid. En dan trekt ook voor haar corona een streep door het verhaal, het is vreselijk, dan voelt het alleen zijn echt zwaar. Daar word je niet blij van.

Nicol, de volgende toespeelster, is getouwd met Frank Bongers en samen hebben ze 2 dochters Hieke en Pleun. Ze werkt bij de gemeente en houdt ervan om naar concerten en festivals te gaan. Als vriendin van Bertine kom je er echt niet onderuit, om op de vraag of je wil mee spelen aan dit geweldig theaterstuk ja te zeggen. Ook de muziek van Pearl Jam sprak haar erg aan.

Nicol heeft enkele kleine rolletjes en vindt het erg leuk om mee te spelen. Al moest ze hiervoor wel even uit haar comfortzone, nu voelt het goed .Zij vindt ook de verschillende kunstvormen die er in voor komen erg mooi. Als zwerfster en hippie dame komt ook zij helemaal uit de verf. Als toespeler of figurante heb je geen tekst, maar zonder deze kanjers zou het nooit compleet zijn en de bühne leeg en saai. Haar reactie op corona: ”Ontzettend jammer zo vlak voor de voorstellingen. We waren zó dicht bij. Dus sluit ik af met haar woorden. Niks aan te doen, ons moment komt nog wel!”

Nou Truus en Nicol, hopelijk kunnen we snel weer aan de slag.

‘IK BEN ALEXANDER’ een rockfonisch drama.
Geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Christopher McCandless. Geschreven door Bertine van Heugten en Lisette Leenders. “Ik ben Alexander” is een theaterproductie met toneel, live-band, dans, beeld en expo. IK BEN ALEXANDER is te zien in d’n Binger. Bekijk hier de nieuwe speeldata

Lees ook

Mobiele versie afsluiten