Site pictogram Meijel24

Het bessen seizoen is weer geopend bij Blauwe bessen bedrijf Heldens

Blauwe bessen bedrijf Heldens heeft haar seizoen weer geopend. De automaat aan de Zwarteboordweg in Ospel is 7 dagen per week geopend van 8:00 – 20:00 uur.

Bessen seizoen

Blauwe bessen bedrijf Heldens verkoopt een aantal heerlijke streekproducten: zoals heerlijke jam, gemaakt uit onze eigen blauwe bessen en dessertsaus. Het bedrijf Heldens heeft op de Zwarteboordweg in Ospel al 30 jaar een tuinbouw bedrijf, en sinds 1991 telen ze blauwe bessen. Eerst hadden ze hiernaast nog andere groenten die ze verbouwde. Ook zijn ze toen meerdere soorten (rassen) van de blauwe bes gaan telen. “Inmiddels telt het perceel 6 hectaren buiten bessen en 0.3 hectaren in de kas. Hiermee hebben ze van alles wat staan om het seizoen zo lang mogelijk de consument te kunnen voorzien van ‘onze’ blauwe bes” vertelt mede-eigenaar Martin enthousiast.

Blauwe bessen
De bessen worden geleverd aan Fruit Masters in Geldermalsen en zei bevoorraden vervolgens diverse supermarkten en horecazaken. Sinds 2020 zijn ze officieel ‘Planet Proof’ gecertificeerd. Dit wil zeggen dat ze bijdragen aan een duurzame manier van telen. Hiermee worden diverse insecten en vogels in stand gehouden.

In het seizoen is de winkel geopend. “Buiten staat ook een verkoop automaat voor de mensen buiten openingstijden en voor het seizoen te voorzien van onze eigen Nederlandse blauwe bessen” aldus Martin. De automaat is van 8.00 tot 20.00 geopend.

Jam en dessert saus
Buiten het seizoen kun je op afspraak producten als jam dessert saus en diepgevroren bessen verkrijgen.

Automaat
Let op: Je kunt alleen met muntgeld te betalen. I.v.m corona virus graag grote bestellingen (boven 5 KG ) Telefonisch doorgeven nr 06-12272946 .

De Blauwe Bes

10 bewezen voordelen van de blauwe bes.
Het is duidelijk dat blauwe bessen enorm gezond en voedzaam zijn. Het feit dat ze zoet en kleurrijk zijn, en zowel vers als bevroren heel lekker, is daarbij mooi meegenomen

  • Blauwe bessen bevatten weinig calorieën maar veel voedingsstoffen De blauwe bes is zeer populair. Hij bevat weinig calorieën, maar veel vezels, vitamine C en K.
  • De blauwe bes is de koning onder de voedingsmiddelen met antioxidanten Blauwe bessen hebben de hoogste antioxidantwerking van alle veel gegeten soorten fruit en groentes.
  • De belangrijkste groep van antioxidanten erin is die van de flavonoïden
  • Blauwe bessen verminderen DNA-schade, wat bescherming kan bieden tegen veroudering en kanker Verscheidene onderzoeken hebben aangetoond dat blauwe bessen en het sap ervan, bescherming kunnen bieden tegen DNA-schade, een belangrijke aanleiding voor het optreden van veroudering en kanker.
  • Blauwe bessen bieden bescherming tegen beschadiging van cholesterol in het bloed De antioxidanten in blauwe bessen blijken LDL lipoproteïnen (‘slecht’ cholesterol) te beschermen tegen oxidatieve schade – schade die een cruciale stap vormt op weg naar een hartziekte
  • Blauwe bessen kunnen de bloeddruk verlage Uit talrijke onderzoeken blijkt dat regelmatig blauwe bessen eten de bloeddruk verlaagt.
  • Blauwe bessen kunnen helpen bij het voorkomen van hartziektes Er is enig bewijs dat het regelmatig eten van blauwe bessen kan helpen om een hartaanval te voorkomen.
  • Blauwe bessen kunnen helpen bij behoud van de hersenfunctie en verbetering van geheugen De antioxidanten in blauwe bessen lijken voordelen te hebben voor de hersenen. Ze helpen bij het verbeteren van de hersenfunctie en bij het tegengaan van leeftijdsgebonden achteruitgang.
  • Anthocyaninen in blauwe bessen kunnen een antidiabetisch effect hebben Verscheidene studies laten zien dat blauwe bessen een antidiabetisch effect hebben. Ze helpen de insulinesensitiviteit te verhogen en de bloedsuikerniveaus te verlagen.
  • Stoffen in de bessen zouden kunnen helpen om urineweginfecties te bestrijden Net als cranberry’s, bevatten blauwe bessen stoffen die bepaalde bacteriën beletten om zich aan de wand van de urineweg te hechten. Dit kan nuttig zijn bij het voorkómen van urineweginfecties
  • Blauwe bessen kunnen spierschade helpen verminderen na zware trainin

Het is duidelijk dat blauwe bessen enorm gezond en voedzaam zijn. Het feit dat ze zoet en kleurrijk zijn, en zowel vers als bevroren heel lekker, is daarbij mooi meegenomen

Mobiele versie afsluiten