Site pictogram Meijel24

Kadernota 2021: Ruimte voor Samen en Samen voor Ruimte

De Kadernota “Ruimte voor samen en samen voor ruimte” is een voorzet voor de inhoudelijke koers en de inzet van de financiële middelen in 2021 en daarna. Dit in lijn met de uitgangspunten in het coalitieakkoord en de kaders van de gemeente.  

€ 10 miljoen
Als gemeente Peel en Maas blijven ze inzetten op het borgen en ondersteunen van onze verenigingen en vrijwilligers en de diverse maatschappelijke voorzieningen ten behoeve van de leefbaarheid in onze gemeenschappen. 

Naast de reguliere taken, projecten en borging daarvan, wordt er bijna 10 miljoen geïnvesteerd in:

Hierbij wordt er € 1,6 miljoen voor 4 jaar uitgetrokken om projecten die een bijdrage leveren aan een sterke regio Noord-Limburg te realiseren. Een sterke regio met veel ontwikkelkracht en werkgelegenheid versterkt het goede leven in Peel en Maas. 

Lokaal Coronafonds in
In 2020 is gewerkt aan een steunfonds Corona van € 5 ton  voor verenigingen en stichtingen die als gevolg van de Coronacrisis in zodanige financiële problemen komen dat hun voortbestaan in gevaar komt. Voor 2021 vullen we dit fonds aan tot € 1,5 miljoen en wordt de scope van het fonds verbreed. De uitwerking van dit fonds gebeurt de komende maanden. Bij de behandeling van de begroting 2021 in november legt het college dit voor aan de gemeenteraad. 

Lokale lasten laag
De lokale belasting en heffingen voor inwoners, ondernemers en toeristen blijven laag. Voor een gemiddeld huishouden betekent dit een beperkte stijging van 1,95%.
Voor de Onroerend Zaakbelasting voor woningen (OZB) en toeristenbelasting is Peel en Maas de laagste van Limburg. Ondanks lage lokale lasten heeft Peel en Maas een heel goed voorzieningenniveau en een hoog kwaliteitsniveau van de openbare ruimte.

Lees hier de kadernota 2021

Mobiele versie afsluiten