Site pictogram Meijel24

Brandweerman Mark zoekt foto’s, krantenknipsels en informatie van vroeger

Al geruime tijd is Mark van Rooij bezig om het archief van branweer Meijel ‘compleet’ te maken. Om dit project succesvol te laten verlopen, heeft hij jouw hulp nodig!

Brandweer Meijel

Van Henk Willems (specialist in geschiedenis en de cultuur van Meijel) heb ik vroeger een concept werkboek ontvangen om een boek te gaan maken over Brandweer Meijel. Het ontstaan van de brandweer maar ook de ontwikkelingen door de jaren heen met gebeurtenissen, leden etc. Graag wil ik dit werk afmaken tot en met heden,” aldus Mark,

Momenteel ligt het bedrijf van Mark helemaal plat door de coronacrisis. Daarom heeft hij nu volop tijd om aan dit mooie project te werken. ”Als brandweer Meijel hebben wij een heel groot bestand met foto’s, krantenknipsels maar niets op volgorde, zonder enige informatie daarbij en dat ben ik momenteel allemaal aan het uitwerken.” Vanuit de leden/oudleden heeft van Rooij wat archief materiaal mogen ontvangen. Dat is hij nu aan het digitaliseren.

Mark is benieuwd of er mensen zijn die foto’s, krantenknipels of andere informatie hebben over Brandweer Meijel zoals van uitrukken, wedstrijden, voertuigen, leden en oudleden. ”Alles is welkom! Er zijn vanaf het ontstaan van deze post 106 brandweer mannen/vrouwen actief geweest in Meijel dus er moet toch nog wel wat rond zwerven bij de familie’s.”

Uiteraard krijg je, indien gewenst, alles netjes terug. Kan jij iets voor Mark betekenen? Neem dan contact met hem op via mark@hangtafel.nl of 06 2500 2144.

Mobiele versie afsluiten