Site pictogram Meijel24

Politie Peel en Maas: ‘alsjublieft, let op elkaar’

De politie Peel en Maas heeft zaterdag een berichtje geplaatst op Facebook waarin ze aan jongeren in de gemeente vragen om een beetje op elkaar te letten.

Berichtje vanuit de politie

Lieve mensen, ouders, verzorgers en met name jongeren in onze gemeente, zullen we met ons allen extra ons best doen om de adviezen van het RIVM te volgen.

Via verschillende kanalen is ons aangegeven dat er binnen onze gemeente groepen jongeren zijn die bijeenkomsten organiseren in de vorm van bijvoorbeeld voetbaltoernooitjes. Hier komen soms wel 60-70 man op af. Natuurlijk zijn de aangelegenheden waar 100 bezoekers op af komen allemaal afgelast. Maar wij vragen om toch het gezonde verstand aan te spreken en op te passen met dit soort bijeenkomsten.

Jongeren vallen vaak niet in de risicogroep (al zijn er voorbeelden van jongeren die wel op de intensive care liggen) maar dat wil niet zeggen dat je geen drager van het coronavirus kunt zijn en het virus niet door kunt geven aan iemand wiens gezondheid het virus niet kan verdragen.

Dus alsjeblieft, let op elkaar, denk goed na en maak je niet alleen druk over je eigen gezondheid maar ook over de gezondheid van anderen.Op het moment van schrijven zijn er 3631 positief geteste mensen in ons land en zijn er 136 overledenen te betreuren. Onze gemeente valt onder de zwaarst getroffen gemeentes in Nederland! Dus alsjeblieft, nogmaals, hou rekening met elkaar en probeer zoveel mogelijk je best te doen om verspreiding van het virus te voorkomen.

Samen staan we sterk

Wat waren deze adviezen ook alweer?

Wil je ze teruglezen 

Mobiele versie afsluiten