Site pictogram Meijel24

14 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in Peel en Maas | In totaal 63

Coronavirus

In totaal zijn er 63 inwoners van Peel en Maas besmet geraakt met het coronavirus. Dat maakte het RIVM zaterdagmiddag bekend. Gisteren stond de teller nog op 49. Er zijn sinds gisteren dus 14 inwoners positief getest. Het is nog altijd niet duidelijk of er ook in Meijel personen besmet zijn geraakt met het virus. Deze gegevens worden door de GGD en het RIVM niet openbaar gemaakt in verband met de privacy.

63 besmettingen in Peel en Maas

Nederland
Sinds gisteren zijn 637 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 3631. Onder hen zijn 836 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). 30 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 136 mensen overleden aan de ziekte. De meeste overleden mensen zijn tussen de 80 en 84 jaar oud. De jongst overleden persoon is 63 jaar. De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1180 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (486), Noord-Holland (461) en Limburg (418).

Vanwege het aangepaste testbeleid geeft het aantal besmettingen niet het totale beeld weer. Niet alle verdachte, besmette personen worden getest. Vooral mensen uit kwetsbare groepen die meer risico lopen op een ernstig verloop van de ziekte en waarbij het voor de juiste behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze het coronavirus hebben, worden getest.

Liveblog

Volg alle ontwikkelingen over het Coronavirus in de regio via ons Liveblog.

Mobiele versie afsluiten