Site pictogram Meijel24

Historische rondleiding door Nederweert

Historische rondleiding door NederweertNiemand had kunnen voorspellen dat de de cultuurhistorische rondleidingen door de oude kern van Nederweert zo’n grote belangstelling zouden hebben. Alweer voor het tiende jaar op rij organiseert Guulke Eten&Drinken in samenwerking met Alfons Bruekers deze interessante excursie door het oude dorp. Het wandelseizoen start op komende zondag 22 maart met de eerste wandeling van 2020.

Ondergedompeld
Deelname kost 10€ per persoon. Daarvoor krijgt u om 10.30 bij de ontvangst bij Guulke Eten & Drinken eerst een kop koffie met een heerlijk stuk vlaai. Daarna gaat er gewandeld worden en om 13.30 bent u dan weer terug bij Guulke. En niet alleen wandelen! U gaat kennis maken met talloze wetenswaardigheden en anecdotes uit de rijke geschiedenis van Nederweert. Zoals het Huis van de Twaalf Ambachten, de Geheime Schuilkerk uit de Franse Tijd, de dodencel onder het oude gemeentehuis en de dorpsput. En nog veel meer bezienswaardige zaken, weetjes en humor. Dit alles onder de bezielende leiding van gids Alfons Bruekers van de Stichting Geschiedschrijving Nederweert. Wat is er leuker dan op een rustige zondagochtend met een groep gelijkgestemden ondergedompeld te worden in de plaatselijke historie.

Tijdreis
Inmiddels hebben al bijna 3000 dorpsgenoten van alle leeftijden een keer meegelopen. Aangezien Nederweert ruim 16.000 inwoners kent, is er dus nog steeds een ‘markt’. Of u nu meeloopt als eenling, koppel, vriendengroep of familie. Jong of oud. Doe mee met deze tijdreis door Nederweerts verleden. Voor Nederweertenaren een eye-opener en voor mensen van buiten Nederweert een speciale kennismaking met het dorp van de ‘Pinmaekers’!

Aanmelding: via Guulke 0495 – 634221 of info@guulke.nl. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Mobiele versie afsluiten