Site pictogram Meijel24

Carnavalsoptochten Peel en Maas gaan zondag niet door

In verband met de te verwachte zware windstoten gaan de carnavalsoptochten op zondag in Peel en Maas niet door. De burgemeester komt tot dit besluit na overleg met de hulpdiensten. Er worden hoge windsnelheden verwacht die in combinatie met regenbuien tot onveilige situaties kunnen leiden.

Afgelast

‘Veiligheid staat altijd voorop’
Burgemeester Delissen: ‘Ik vind het bijzonder jammer dat de optochten niet doorgaan, met name voor de mensen die veel tijd en energie hebben gestoken in de bouw van de wagens. Maar de veiligheid van deelnemers en bezoekers staat altijd voorop. In overleg met de verenigingen wordt bekeken of en naar welk moment de optochten worden verplaatst,‘ aldus de burgemeester. De verenigingen die vergunningen hebben aangevraagd voor de optochten op zondag zijn door de gemeente geïnformeerd.

Code geel
Het KNMI heeft voor zondag code geel afgekondigd. Vanaf halverwege de ochtend is er in het zuidwesten en zuiden, en iets later ook in het midden en oosten, kans op zware windstoten van 75-90 km/u. De windstoten komen uit een west- tot zuidwestelijke richting.

Mobiele versie afsluiten