Site pictogram Meijel24

Onderdelen Windturbines Heibloem arriveren op de bouwplaats (Foto’s)

Zuidenwind is op dit moment druk doende met de uitbreiding van het bestaande Windpark Neer. Hier staan vijf windmolens in één lijn. Zuidenwind gaat deze lijn richting Heibloem verlengen met twee windmolens, die volledig in coöperatief beheer worden gebouwd. Het zijn de eerste molens in de Benelux met een zo grote rotordiameter van 149 meter. De tiphoogte is 200 meter hoog.

Windpark Heibloem

De bouw van Windpark Heibloem is in volle gang en verloopt geheel volgens planning. Vorige week arriveerden de eerste wieken/rotorbladen vanuit Antwerpen in Heibloem. Het transport van ruim 81 meter lang trok flink wat bekijks. Om bochten te kunnen nemen met zo’n lang transport werden verkeersborden, verkeerslichten en lantaarnpalen tijdelijk verwijderd. Ook rotondes werden aangepast. Inmiddels zijn ook andere onderdelen gearriveerd, waaronder torendelen. Begin maart 2020 zijn alle onderdelen en bouwkranen ter plekke. Op maandag 9 maart 2020 start de feitelijke bouw.

Open Dag 7 maart 2020
Op zaterdag 7 maart 2020 wordt er voor alle leden van Zuidenwind een open dag georganiseerd. Vanaf 10.00 uur ben je van harte welkom. Het is dan mogelijk, onder begeleiding, het bouwterrein te bezichtigen. Er zijn dan ook molengidsen van Zuidenwind aanwezig die een toelichting verzorgen.

Mobiele versie afsluiten