Site pictogram Meijel24

De muzikale touch | De rockers van Ik ben Alexander

Achter de schermen
Irma Snijders interviewt maandelijks mensen die nauw betrokken zijn bij de theaterproductie ‘IK BEN ALEXANDER’. Deze keer waren ‘de De rockers van Ik ben Alexander’ aan de beurt.

Tja daar zit ik dan tegenover de twee ruige rockers van de Band MAM, Jack en Dorus. Dorus is een echt vrijgevochten persoon, in het dagelijks leven Singer-Songwriter en tevens de zanger van de band. Hij werkt in de zomermaanden bij Toverland. Jack, de drummer van de band, zit in de technische verkoop maar is ook Echtgenoot en Papa. Erik Speelt gitaar is interieurbouwer in zijn eigen bedrijf. In zijn vrije tijd bouwt hij gitaren en ook hij is vader en echtgenoot. Johan speelt bas en is werkzaam in de tuinbouw. Hij speelt al ongeveer 25 jaar met Jack samen. René is de gitarist, is architect en de mederocker met dit groepje. 

Hoe raak je bij zulke productie betrokken?” Tijdens Meijelse kermis, 3 jaar geleden, heeft Bertine over haar idee verteld tegen Jack om te kijken of er interesse zou zijn, mocht ze haar idee verwerkelijken. En vorig jaar werden ze erbij betrokken, intussen denkende dat het vergeten was. In overleg met de anderen bandleden, werd besloten deze unieke kans te pakken. En samen zullen ze dit klusje echt wel klaren, daarvoor zijn ze al best lang bij elkaar.

Het is niet de muziek die ze normaal spelen, dat is hardrock jaren 70-80, maar Dorus ,de zanger, is helemaal weg van dit genre. Grunch heet het, jaja zo leer ook ik nog wat. Ik zou nog best van alles eraan toe kunnen voegen, daarvoor hebben we lang genoeg en veel gepraat.

Mannen het was super gezellig. Hopelijk knallen jullie nog jaren met deze band. Succes!

‘IK BEN ALEXANDER’ een rockfonisch drama.
Geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Christopher McCandless. Geschreven door Bertine van Heugten en Lisette Leenders. “Ik ben Alexander” is een theaterproductie met toneel, live-band, dans, beeld en expo. IK BEN ALEXANDER is te zien in d’n Binger op zaterdag 28 maart, zondag 29 maart, vrijdag 3 april, zaterdag 4 april en zondag 5 april 2020.

De voorstellingen vinden plaats op:

Ticketverkoop
De voorstellingen zijn te zien in gemeenschapshuis d’n Binger Meijel Alexanderplein 2. Tickets zijn verkrijgbaar via www.toneel-meijel.nl én bij het VVV/Peelpunt aan het Raadhuisplein 8 in Meijel. De tickets kosten €17,50 per stuk inclusief pauzedrankje.

Lees ook

Mobiele versie afsluiten