Site pictogram Meijel24

Ook ik ben Alexander | Irma, de razende reporter en zwerver in één

Achter de schermen
Irma Snijders interviewt maandelijks mensen die nauw betrokken zijn bij de theaterproductie ‘IK BEN ALEXANDER’. Ditmaal is Irma Snijders alias Irm van Joppe zelf aan het woord.

Onze eigen razende reporter vertelt achter een gezellige kop verse bonenkoffie met een Duits koekje, hoe ze als bevrijdingskindje, zo jong van geest blijft. ‘Lichamelijk is de pit eraf’, maar door met jonge mensen om te gaan, blijf ik ook jong. Ze vertelt hoe bijzonder ze het vindt, dat mensen kunnen bedenken, hoe van niks zoiets geweldigs te maken.

Sinds ze voor ‘de gekke Jen’ meedeed aan de Revue, waarvoor ze ook een eigen blog schreef, heeft ze ‘dat gekke stukje Ik’ weer gevonden, wat er altijd al gezeten had.  ‘Vroeger bedachten mensen dit niet. Je ging naar school en daarna op het land werken. Ik kon heel goed blokfluit spelen’, vertelt ze, maar het advies om haar naar een muziekschool te sturen, werd door ouders niet aangehoord. Nu geniet ze met volle teugen van al haar rollen in Ik ben Alexander. Als lid van de PR werkgroep, wat haar verraste, dat ze het zo goed kan vinden met de jonge gasten in deze groep. Maar ook als toespeler, een soort figurant, in haar rollen als de Amerikaanse Majoor Bosshart, een stadmens en een zwerver ‘un echte sjap’, voegt ze toe. En last but not least als pratend reclamebord voor Ik ben Alexander. Irma, wat ben je toch een heerlijk enthousiast mens!

Door Bertine van Heugten

‘IK BEN ALEXANDER’ een rockfonisch drama.
Geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Christopher McCandless. Geschreven door Bertine van Heugten en Lisette Leenders. “Ik ben Alexander” is een theaterproductie met toneel, live-band, dans, beeld en expo. IK BEN ALEXANDER is te zien in d’n Binger op zaterdag 28 maart, zondag 29 maart, vrijdag 3 april, zaterdag 4 april en zondag 5 april 2020.

Lees ook

Mobiele versie afsluiten