Site pictogram Meijel24

100-jarige Harmonie Eendracht met een uitzonderlijk aantal jubilarissen (Foto’s)

Op zaterdag 23 november vierde Harmonie Eendracht haar jaarlijkse Sint Caeciliafeest. Vanwege het grote aantal jubilarissen kwam zij hiervoor in de namiddag bijeen voor een uitgebreide huldiging. Hierna zette het orkest haar Caeciliaviering voort met de muzikale opluistering van de heilige mis in de kerk onder leiding van eredirigent Jos van der Braak. De vereniging sloot de zaterdag af met een gezellige feestavond in de zaal van De Heeren van Meijel, haar oude repetitielokaal.

Piet van Bree
Vanuit de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen was bestuurslid Bart Nijs aanwezig om alle insignes uit te reiken. Speciale aandacht was er zaterdag voor Piet van Bree die dit jaar het uitzonderlijke jubileum van 70 jaar lidmaatschap viert. In deze jaren heeft Piet zich bewezen als een zeer trouwe muzikant die zeldzaam afwezig was bij repetities of concerten. Hij woont nog altijd de concerten bij en is een vaste kracht op donderdagmiddag bij het klaarzetten van de stoelen en het slagwerk. Daarnaast is hij altijd zeer betrokken bij de vereniging, zowel jeugdorkest als groot orkest en volgt de muziekwereld door de Klankwijzer te lezen, concoursuitslagen te volgen en het Peeltoernooi te bezoeken.

40 jaar lidmaatschap
Maar liefst 9 muzikanten kregen daarnaast de insigne voor 40 jaar lidmaatschap uitgereikt: Mariëlle Fransen, Nel Fransen, Rob Fransen, Josette Steeghs-Janssen, Arno van der Elsen, John van der Elsen, Marion Verstappen-Gielen, Dave Geurtjens en Harold Geurtjens.

10-jarig jubileum
Omdat de vereniging een groot aantal jeugdleden heeft en hun langdurige lidmaatschap een noemenswaardige prestatie acht, heeft zij in dit 100-jarig bestaan besloten voortaan ook bij het 10-jarig jubileum een insigne uit te delen. Daarom was er zaterdag een groep van 15 leden die het insigne van 10 jaar kregen uitgereikt: Lotte Thijssen, Jolijn Steeghs, René Naus, Koos Hellenbrand, Luke Franssen, Lieke Lalieu, Lotte Lammers, Liselotte Linders, Yanina Popelier, Joyce Schriks-Peters, Daan Theulen, Stijn Theulen, Liz Fransman, Pieter Steeghs en Lidy Vervoordeldonk- Verstappen.

Tot slot was er de vergulde legpenning die Harmonie Eendracht ontving van de LBM ter ere van haar 100 jarig bestaan. Bart Nijs van de LBM roemde de harmonie voor haar warme sfeer, actieve instelling en het feit dat er in het 100 jarig bestaan zo’n mooie club jubilarissen gevierd werd. Hij sprak zijn vertrouwen uit dat er met deze groep en dit orkest een mooie basis is voor de toekomst van de Harmonie in Meijel.

De jubilarissen Joyce Schrikts en Lotte Lammers waren niet aanwezig en zullen later hun speldje krijgen.

Mobiele versie afsluiten