Site pictogram Meijel24

Theo Minten winnaar op houdingrassenshow in Meijel

Louis Meulemans, Theo Minten, Coen Steegs en Karel Wijnhoven, leden van Vogelvereniging Meijels Pracht uit Meijel, namen deel aan de houdingrassenshow in het Oranje Hotel in Meijel die Meijels Pracht organiseerde in samenwerking met de Duitse speciaalclub voor houdingrassen.

De vier leden van de Meijelse vogelvereniging moesten het opnemen tegen kwekers die in het verleden al meerdere wereldtitels in de wacht sleepten uit een deelnemersveld van ruim 30 topkwekers uit Nederland, België en Duitsland. De Müncheners en Rheinländers van Theo waren goed voor tien prijzen, medailles in goud, zilver en brons. Met zijn Rheinländers behaalde Theo alle drie de ereprijzen. 1. Rassesieger en ook 2e en 3e.  De Rassesieger behaalde uiteindelijk het predikaat best in show met 94 punten. Coen Steegs won in totaal zes medailles met zijn Scotch Fancy’s. Eén Scotch Fancy behaalde de  2e plaats met 2. Rassesieger. Louis Meulemans behaalde zilver met een Japan hoso, Karel Wijnhoven behaalde goud met een Rheinländer.

Vogelvereniging Meijels Pracht kan terugzien op twee geslaagde vogelshows in hun jubileumjaar waar zij het 60 jarig bestaan vierde.

Mobiele versie afsluiten