Site pictogram Meijel24

Eef, Jasper en Niek | Kinderraad Gemeente Peel en Maas officieel geïnstalleerd (Foto’s)

Vandaag is de allereerste Kinderraad van de Gemeente Peel en Maas officieel geïnstalleerd door Burgemeester Wilma Delissen.

Kinderraad Gemeente Peel en Maas
Zij heeft vanaf het begin dit initiatief, afkomstig van de raadsleden Suzan Hermans, Karin Jacobs en leerkracht Pascal Ueberbach en leerling Sam, omarmd. Een feestelijke happening was het met maar liefst 34 kinderraadsleden, 5 wethouders, een griffier, een duizendpoot en 3 mediakids afkomstig van alle scholen uit Peel en Maas. Ze beloofden allemaal, één voor één,  hun best te doen de taak zo goed mogelijk te vervullen. De raadszaal was nog nooit zo vol, met allemaal familie van de leerlingen die dit bijzondere moment niet wilden missen. Ook de gemeenteraad en het college waren goed vertegenwoordigd.

Den Doelhof Meijel
Basisschool Den Doelhof mocht twee kinderraadsleden én een wethouder leveren, te weten: Eef Bakker, Jasper Slegers en Niek Hoefnagels. Op de vraag of ze al plannen hebben die ze gaan inbrengen geven ze aan dat ze daar al druk mee bezig zijn. Verkeersveiligheid vinden ze belangrijk en Jasper pleit voor een verkeerslicht bij school. Eef geeft aan dat het vooral ook een goed plan moet zijn waar alle kinderen in de gemeente Peel een Maas iets aan hebben. Daar sluiten ze zich allemaal bij aan en dan is het tijd voor een verfrissend drankje met een lekker stuk chocolade.

Foto’s: Karin Jacobs & Pip Martens

Mobiele versie afsluiten