Site pictogram Meijel24

Integrale controle bij drie panden in Meijel, Beringe en Panningen

In de week van de veiligheid is het Flexteam van de gemeente Peel en Maas gestart met de eerste integrale controle. Toezichthouders van de gemeente Peel en Maas, de politie en de belastingdienst controleerden op dinsdag 8 oktober gezamenlijk drie bedrijfspanden in Beringe, Panningen en Meijel.

Met de controles van dit nieuwe Flexteam willen we misstanden tegengaan”, licht burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo toe, “Door samen te werken met de politie, Belastingdienst en soms ook andere partijen kunnen er tegelijkertijd verschillende zaken aan het licht komen. Van het niet volgen van het bestemmingsplan, tot belastingfraude of drugshandel. Vervolgens kunnen meerdere partijen actie ondernemen, dit alles in het belang van de veiligheid van onze inwoners.”

Controles op basis van signalen
De controles zijn uitgevoerd op basis van informatie die via verschillende kanalen bij de gemeente terecht is gekomen. Tijdens de controles is geconstateerd dat een aantal zaken niet op orde waren op het gebied van bouwregelgeving en strijdigheid met het bestemmingsplan. Daarnaast worden vraagtekens gesteld bij de bedrijfsvoering op een aantal locaties. Hierop vindt nader onderzoek plaats.

Aansluiting bij campagne ‘XTC, daar zit een luchtje aan
Deze actie sluit goed aan bij de reukactie die ook in de week van de veiligheid plaatsvindt. Deze week bezoeken gemeente en politie alle elf dorpen van Peel en Maas, om inwoners bekend te maken met de geur van XTC-productie. Burgemeester Delissen-van Tongerlo: “We hebben de hulp van inwoners hard nodig. Het is ontzettend belangrijk dat zij signalen doorgeven. Op basis van deze signalen kunnen wij gaan controleren en indien nodig handhaven.”

Is er iets niet pluis?
Vermoed je een verdachte situatie in jouw omgeving? Meld wat je weet, ook als je twijfelt. Schrijf opvallende gegevens op, zoals kentekens van auto’s en kenmerken van verdachte personen. Geef jouw melding door via:

Foto: archief Meijel24

Mobiele versie afsluiten