Site pictogram Meijel24

Britse veteranen aanwezig bij bijzondere herdenkingsceremonie in Meijel (Foto’s)


Langs de Noordervaart aan de Kanaaldijk in Meijel vond vrijdagmorgen een bijzondere herdenkingsceremonie plaats. De aanwezigen herdachten de soldaten die in 1944 op deze plek zijn omgekomen. Tijdens deze ceremonie waren 34 Britse gasten aanwezig, waaronder 10 oorlogsveteranen. Onder aanvoering van Lorie Coffey, woordvoerster van Project 71, is donderdag een rondreis door Nederland begonnen met als hoogtepunt de opening van het nieuwe monument langs het Uitwateringskanaal ook wel bekend als Neers kanaal of onder de naam die de Camerons gebruiken, Zig Canal.

Ceremonie
Eén van de Britse veteranen, de 94-jarige Denis Hosgood die in 1944 bij de Cameron Highlanders diende, onthulde een plaquette met de namen van enkelen die op deze historische plek langs de Noordervaart gesneuveld zijn. Denis Hosgood vocht 75 jaar geleden voor onze vrijheid. Na de onthulling werden er kransen gelegd. Ook burgmeester Wilma Delissen- van Tongerlo was hierbij aanwezig en legde namens het gemeentebestuur een krans.

Pastoor Marcus Vankan, Niels Klompen en Niek Hendrix organiseerden samen de onthullingsceremonie voor de veteranen. Smolenaers Constructie en Plaatwerk uit Nederweert maakte het monument. Multisign uit Kelpen maakte het drukwerk. Alle aanwezigen bedankten de organisatie voor de mooie ceremonie.

Mobiele versie afsluiten