Site pictogram Meijel24

Bezwaarschrift ingediend tegen tijdelijke omgevingsvergunning motorcross Meijel

Meijels raadslid Teun Heldens stelde dinsdagavond vragen aan wethouder Rob Wanten over het verloop van het proces tot het maken van een voorstel voor een definitief bestemmingsplan voor de motorcross in Meijel. Op 19 maart 2019 werd bekend gemaakt dat een tijdelijke omgevingsvergunning is afgegeven voor vijf jaar aan MCC Meijel in afwachting van de definitieve reparatie van het bestemmingsplan. Deze zou naar verwachting in september 2019 worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Omdat het inmiddels september is en dit onderwerp nog niet behandeld wordt, wilde Heldens graag toelichting.

Bezwaarschrift
Tegen de verleende vergunning is een bezwaarschrift ingediend. De gemeente is met MCC Meijel en de indiener van het bezwaar in gesprek om te kijken hoe ze tegemoet kunnen komen aan die bezwaren, en of er afspraken kunnen worden gemaakt. Er leek een oplossing te zijn gevonden, alleen heeft de bezwaarmaker onlangs weer aanvullende eisen gesteld. De gemeente is nu intern aan het kijken hoe ze daar mee om moeten gaan.

Wanneer het voorstel voor een definitief bestemmingsplan wordt voorgelegd aan de gemeenteraad is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk gebeurt dit pas volgend jaar.

Mobiele versie afsluiten